Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

Bankarstvo

O djelatnosti

Industrija bankarstva je dinamičan poslovni sektor koji se brzo razvija. Veliki igrači na tržištu uključuju komercijalne banke, stambene štedionice i druge financijske ustanove, kao i središnje banke. Industrija bankarstva usko je povezana s drugim industrijama. Svakoga se dana bankarske institucije brinu da se financijske transakcije (npr. uplate, krediti, izvještaji o zaduženju itd.) raznih poduzeća odvijaju neometano i sigurno na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Izazovi u djelatnosti

U bankarstvu je ključno strogo poštivanje svih regulatornih zahtjeva i zakonskih propisa, uključujući i propise središnjih banaka. Pri razmjeni financijskih podataka između uključenih strana sigurnost i pouzdanost su ključne radi jamčenja pravovremenih plaćanja, učinkovitog upravljanja novcem i drugih velikih financijskih transakcija.

Prednosti EDI-ja

EDI postupci (elektronička razmjena podataka) osiguravaju sigurnu komunikaciju sa središnjim bankama prilikom prijenosa računovodstvenih podataka i statističkih izvješća. Osim toga, EDI nudi i sljedeće prednosti za industriju bankarstva:

  • automatizacija više uplata (npr. plaće)
  • učinkovito upravljanje novcem putem čestog sravnjenja računa
  • izdavanje elektroničkih računa (EBPP) u online bankarskim sustavima
  • razmjena financijskih informacija između banaka
  • minimizira rizik od pogrešaka
  • izuzetno sigurni postupci
  • minimizira potrebu za ručnom intervencijom.