Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

Zdravstvo/farmaceutski proizvodi

O djelatnosti

Jedno od prepoznatljivih obilježja zdravstvene industrije je prisutnost brojnih sudionika na tržištu. To uključuje bolnice i druge ustanove za pružanje zdravstvene skrbi, farmaceutske proizvođače, farmaceutske veletrgovce, kao i izvođače usluga za brigu o pacijentima te proizvođače medicinskih uređaja. Zajedno čine kompleksan lanac isporuke koji uključuje veliki izbor lijekova, medicinskih proizvoda te prehrambenih i drugih proizvoda koji osiguravaju da se potrebe pacijenata zadovoljavaju svaki dan.

Izazovi u djelatnosti

Svi sudionici na tržištu suočavaju se s pritiskom za smanjenjem troškova. U vrijeme smanjenja državnih proračuna, potrebno je pažljivo upravljati radnim vremenom i resursima. Narudžbe kupaca potrebno je brzo zaprimati i istovremeno se pobrinuti da se dostavljaju točni proizvodi, tj. lijekovi. U tom kontekstu, brzo i točno prikupljanje podataka jednako je važno kao i strogo pridržavanje prethodno definiranih uvjeta isporuke. Ipak je sigurnost pacijenata krajnji cilj.

Prednosti EDI-ja

Elektronička razmjena podataka (EDI) i razina automatizacije koju ona osigurava osmišljeni su kako bi poduzećima omogućili da ostvare i više od gore navedenog korporativnog cilja. EDI osigurava sljedeće:

  • brzo i točno bilježenje te razmjenu podataka, kao što su serijski brojevi, datumi isteka i druge informacije vezane uz proizvod
  • skraćuje vrijeme isporuke i uklanja potrebu za ručnim bilježenjem artikala
  • maksimalna pouzdanost isporuke
  • mogućnost praćenja robe
  • sprječava pojavu viška proizvoda
  • povećava učinkovitost i smanjuje troškove svih logističkih postupaka
  • korištenje GS1 standarda u cijeloj industriji.