+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

Integrirana platforma za narudžbe – online portal Buy IT

Integrirana platforma za narudžbe - online portal Buy IT

Ručni unosi narudžbi na terenu sve više postaju stvar prošlosti. Narudžbe se sada bilježe u stvarnom vremenu.

Osim korištenja elektroničke razmjene podataka (EDI) s potpuno automatiziranim procesima narudžbi za učinkovito poslovanje, proizvođači u prehrambenoj industriji, drogeriji ili bilo kojoj drugoj industriji oslanjaju se na vremenski provjerenu strategiju. Tako su u stalnom kontaktu sa svojim klijentima, osobito sa malim poslovnim partnerima: osobnim kontaktom preko djelatnika na terenu. Djelatnici na terenu redovito posjećuju svoje klijente, prezentiraju im najnovije proizvode, dogovaraju cijene i naravno naručuju. Jedan od njih je proizvođač medicinskih proizvoda Dr. Schmidgall, koji radi s mnogim ljekarnama, te proizvođač začinskog bilja Kotányi koji radi s restoranima i malim trgovinama.

Prije toga, proces narudžbe koji se obavljao “na ulici” uglavnom je bio sljedeći: zaposlenik na terenu ručno je preuzeo narudžbu u prostorijama klijenta, a kasnije ga je unašao u sustav narudžbe, što se također moralo obaviti ručno. U praksi, to je često značilo da se zaposlenik morao vratiti u ured kako bi se osiguralo da će narudžba biti obrađena istog dana. Također, proces je uključivao mnogo papira. Sve u svemu, bio je to vrlo dugotrajan postupak s puno prostora za pogrešku.

Srećom, za Kotányi i Dr. Schmidgall, ovo je sada stvar prošlosti. Obje tvrtke nedavno su počele koristiti buyIT u svom području rada. To je online portal za narudžbe. On zaposlenicima omogućuje zapisivanje narudžbi na mreži dok su s klijentom ili ubrzo nakon toga pomoću računala ili tableta.

Brigitte Knapp, direktorica financija i kontrolinga iz dr. Schmidgall GmbH & Co KG je utvrdila da je ova automatska obrada narudžbi bila “vrlo korisna”. Prema riječima gospođe Knapp, sve što je potrebno je prijenosno računalo s pristupom internetu. Tako zaposlenici mogu jednostavno unijeti narudžbe u ERP sustav tvrtke.

Martin Lorenz, CIO u Kotányi GmbH, zna sve o mnogim prednostima buyIT-a, a ne samo za zaprimanje narudžbi: “To nam omogućuje da u svakom trenutku imamo pregled najnovijih narudžbi, što pomaže našim zaposlenicima na terenu pružiti najbolju uslugu našim klijentima”. Važno je napomenuti da se buyIT može prilagoditi svakom klijentu tako da odražava specifične raspone proizvoda, cijene i uvjete određivanja cijena.

Prednosti buyIT-a za djelatnike na terenu

  • Jednostavna izrada narudžbi bilo kada i bilo gdje
  • Integracija u postojeće EDI procese
  • Automatsko ažuriranje za matične podatke artikla
  • Prilagođena definicija raspona proizvoda, cjenika i popusta za svakog klijenta
  • Automatsko praćenje narudžbe
  • Jeftina alternativa skupim CRM softverima

buyIT za povezivanje malih klijenata

Osim korištenja buyIT-a kao on-line alata za zaposlenike na terenu, također se može koristiti i kao sustav sličan on-line trgovini gdje se klijenti prijavljuju i mogu naručiti proizvode putem user-friendly online sučelja, pratiti svoj status narudžbe i pristup svojim računima. Na primjer, kozmetička korporacija L’Oréal oslanja se na tu opciju u Austriji kako bi frizerski saloni naručili proizvode za njegu kose na internetu 24/7.

Icon \'i\'

O Dr. A. & L. Schmidgall GmbH & Co KG

dr-schmidgall-logo

Dr. A. & L. Schmidgall GmbH & Co KG, sa sjedištem u Beču, austrijski je obiteljski poduzetnik koji proizvodi i prodaje lijekove, medicinske proizvode, prehrambene dodatke i kozmetiku.

Icon \'i\'

O tvrtki KOTÁNYI GmbH

kotanyi-products

Kotányi se specijalizirao za začine i jedan je od najtradicionalnijih i najuspješnijih obiteljskih poduzeća u Austriji. Tvrtka ima snažnu prisutnost na tržištu u CEE i SEE  području te je uvijek bila sinonim za fine začine najbolje kvalitete. Sa sjedištem u Wolkersdorfu u Donjoj Austriji, Kotányi ima 570 zaposlenika.

Ukoliko i Vi želite optimizirati svoje poslovanje te osigurati jednostavniji i brži protok informacija među svojim partnerima i dobavljačima – obratite nam se s povjerenjem.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.