+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

Optimizacija procesa za grupu Čakovečki mlinovi

EDITEL Adria nudi cjelovito rješenje

EDITEL Adria zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom EBA, ponudila je cjelovito rješenje koje osim EDI razmjene dokumenata uključuje i DMS te arhivu elektroničkih dokumenata, a rješenjem je omogućeno i slanje e-Računa prema javnim naručiteljima koje je od 1. 7. 2019. obavezno.

Grupa Čakovečki mlinovi zapošljava više od dvije tisuće petsto djelatnika, te osim suradnje s brojnim vanjskim dobavljačima ima i brojne poslovne odnose među društvima unutar Grupe, čim se nametnula potreba za što boljom organizacijom procesa rada, posebice razmjene dokumenata i arhiviranja istih.

Kako bi optimizirali poslovne procese, a time i dodatno ojačali poziciju na tržištu, Grupa se odlučila pokrenuti EDI poslovanje sa svojim dobavljačima i kupcima.

EDITEL Adria, Grupi Čakovečki mlinovi je organizirala čitav proces i pomogla prilikom implementacije. Ponudili smo im rješenje kojim je obuhvaćena digitalizacija svih potreba razmjene dokumenata:

PRVA FAZA

Cilj prve faze bila je implementacija razmjene dokumenata između dobavljača i kupaca:

SLJEDEĆE FAZE

Nakon usvajanja procesa razmjene osnovnih dokumenata, slijedi implementacija sljedećih:

U kombinaciji sa DMS-om i digitalnom arhivom omogućeno je zaokruženo digitalno cirkuliranje i odobravanje dokumenata te samim time brži protok informacija, njihovo jednostavnije dohvaćanje te u konačnici brže i točnije poslovno odlučivanje.

 

O GRUPI ČAKOVEČKI MLINOVI

Grupu Čakovečki mlinovi čine Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec kao matično društvo, te slijedeća ovisna trgovačka društva: METSS d.o.o. Čakovec, Trgostil d.d. Donja Stubica,  Trgovina Krk  d.d. Malinska, Radnik Opatija d.d. Lovran, Vražap d.o.o. Zadar, Trgocentar d.d. Virovitica i Kvarner Punat Trgovina d.o.o. Malinska.

Grupa posluje u okviru tri segmenta: trgovina, proizvodnja mlinskih proizvoda i ulja i pekarska proizvodnja.

Trgovački segment poslovanja čine METSS, Trgovina Krk, Trgostil, Kvarner Punat Trgovina i u manjem dijelu Čakovečki mlinovi, Radnik Opatija i Vražap. Grupa koncem 2018. godine ima ukupno 462 prodavaonice različitih veličina od malih seoskih prodavaonica do velikih supermarketa, a svaka od tih prodavaonica ima kutak za pekarske proizvode. Naravno, ne samo pekarske, nego i većinu proizvoda koje Grupa Čakovečki mlinovi proizvodi.

Trgovački segment grupe uključen je u udruženje Narodni trgovački lanac (NTL) koji okuplja nekoliko hrvatskih trgovačkih kuća koja kroz više od 1400 prodajnih mjesta posluju na području čitave Hrvatske.

Mlinarski dio poslovanja obavlja se u dva mlinska postrojenja u Čakovcu i Donjem Kraljevcu. Proizvodnja ulja obavlja se na dvije lokacije u Čakovcu i Punatu na otoku Krku. Unutar mlinskog segmenta poslovanja i proizvodnja ulja vezana Čakovečke mlinove u Čakovcu i Trgovinu Krk u Punatu na otoku Krku.

Segment pekarske proizvodnje čine Čakovečki mlinovi, Radnik Opatija i Vražap. Pekarska proizvodnja odvija se u pekarama na sljedećim lokacijama: Čakovec, Oroslavje, Lovran, Malinska i Zadar.

Grupa Čakovečki mlinovi zapošljava oko dvije tisuće petsto djelatnika, a članice Grupe su:

  • Čakovečki mlinovi d.d. kao matično društvo – danas jedna od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija. Djeluju još od 1893. godine, a najznačajnije djelatnosti su mlinarstvo, pekarstvo i proizvodnja bučina ulja.
  • METSS d.o.o. Čakovec,  osnovan je 2003. godine da bi do danas postao vodeći međimurski trgovački lanac, sa 188 prodavaonica i 830 djelatnika. Zadnjih godina METSS d.o.o. svoje poslovanje širi intenzivno i na područje Podravine, Zagorja i Slavonije te tako postaje snažan regionalni maloprodajni lanac, a po rezultatima poslovanja spada u 200 najboljih hrvatskih poduzeća
  • TRGOSTIL  d.d. Donja Stubica – TRGOSTIL d.d. sa sjedištem u Donjoj Stubici trgovačko je dioničko društvo koje se svrstava u red srednje velikih poduzeća. Zauzima vodeću poziciju u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ujedno posluje i dijelom u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji. Maloprodajna mreža sastoji se od 115 prodavaonica. Najvećim dijelom su to prodavaonice prehrambenog sadržaja i robe široke potrošnje, a  ostale su specijalizirane prodavaonice bijele tehnike, građevinskog materijala, poljoapoteke, tekstil, namještaj, knjižare i parfumerije. Trenutno zapošljava 561 djelatnika. Proces integracije “Trgostil”-a u sustav “Čakovečkih mlinova” započeo je 2008.godine.
  • TRGOVINA KRK d.d. – najveći je maloprodajni lanac na otoku Krku, a od 1999. godine pripada koncernu Čakovečkih mlinova d.d. Osim prehrambenih proizvoda na ostalim prodajnim mjestima nudi i kozmetiku, tekstil, građevinski materijal, željezarije i naftne derivate. Trenutno zapošljava 576 djelatnika i posluje na 84 prodajnih mjesta te intenzivno šire svoje poslovanje na području otoka Krka i cijele Primorsko-goranske županije.
  • RADNIK OPATIJA d.d. – djeluje još od 1961. godine. Kroz više od pet desetljeća i nadalje je jedan od vodećih direktnih proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda na području ove države. Danas zapošljava cca 274 radnika. Svoju osnovnu djelatnost – proizvodnju kruha, krušnih proizvoda i kolača, obavlja u dva proizvodna pogona, u Lovranu te u Malinskoj, na otoku Krku. Posjeduje i razvijeni lanac maloprodaje koji se sastoji od  63 trgovina na području Primorsko-goranske te Istarske županije. Sastavni je dio grupacije Čakovečki mlinovi od 1993.g.
  • VRAŽAP d.o.o. Zadar – Vražap je postao dio Čakovečkih mlinova d.d. 2007. godine, i od tada se sinergija znanja, kvalitete, tradicije i inovativnosti nezaustavljivo širi u Zadru, a i puno šire. 150 vrsta  sa ljubavlju napravljenih proizvoda svakodnevno se distribuira na velik broj prodajnih mjesta, uključujući i 8 vlastitih maloprodaja. Vražap zapošljava 51 radnika.

Ukoliko i Vi želite optimizirati svoje poslovanje te osigurati jednostavniji i brži protok informacija među svojim partnerima i dobavljačima – obratite nam se s povjerenjem. 

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.