Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

02.01.2019

Atlantic Grupa

e-Račun s principalima

Atlantica Grupa EDI

Atlantic Grupa prema svojim kupcima koristi EDI poruke (ORDERS – narudžba, DESADV – otpremnica i INVOIC – račun) već duži niz godina. Uvidjevši prednosti takvog načina razmjene poruka, Atlantic Grupa odlučila je pokrenuti EDI razmjenu i sa svojim principalima. U ovom slučaju Atlantic Grupa se nalazi u ulozi kupca, pa sukladno tome svojim dobavljačima šalje narudžbe, a od njih prima otpremnice i račune. Kako bi se podigla učinkovitost procesa, donesena je odluka da se računi razmjenjuju bez papira.

Donošenjem posljednjih izmjena zakona o e-Arhivu i objavom zakona o e-Računu u javnoj nabavi uklonjene su sve eventualno dvojbene zakonske pretpostavke, ali i stvoren je dobar temelj za snažniji rast razmjene bezpapirnih računa, kako sa državnim tvrtkama, tako i u B2B segmentu.

EDITEL Adria je prepoznata kao pouzdan i učinkovit partner te je Atlantic Grupa odlučila konsolidirati svoje EDI poslovanje i raditi preko samo jednog providera, EDITEL Adrie.

Najveći izazov je bio kako povezati EDI sa svim Atlanticovim IT poslovnim sustavima da bi se eliminirao papir, a ujedno i zadovoljile sve zakonske norme. Glavni cilj projekta – uvođenje EDI razmjene s po jednim internim i eksternim principalom, čime se stvaraju temelji za daljnji rollout. Za pilot projekt odabran je interni principal Cedevita. Završetak pilota očekuje se do kraja 2018., nakon čega slijedi i pokretanje razmjene s nekim od eksternih principala čije brandove Atlantic distribuira na hrvatskom tržištu.

U ovom projektu EDITEL Adria pružila je podršku svojom stručnošću i prijenosom iskustva iz svojih tvrtki u ostalim zemljama u kojima EDITEL djeluje i provodi slične projekte. Nakon uspješno završenog pilot projekta na relaciji Atlantic Trade Zagreb - Cedevita, nastavit će se povezivanje s ostalim internim i eksternim principalima te se očekuje da će navedeni projekt biti zamašnjak za slične projekte ostalih velikih hrvatskih tvrtki.

O Atlantic Grupi

Atlantic je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Zagrebu te tvrtkama i predstavništvima u 10 zemalja unutar i izvan regije, čiji se proizvodi prodaju na više od 40 tržišta širom svijeta. Jedna je od vodećih tvrtki na području JI Europe, u prehrambenoj industriji (brendovi Barcaffe, Grand kafa, Argeta, Cockta, Kala, Cedevita, Donat Mg, Bakina Tajna, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Multipower, Dietpharm) i distribuciji robe široke potrošnje (uz vlastiti asortiman i brendovi principala kao što su Johnson&Johnson, Mars, Ferrero, Unilever, Hipp, Philips, Duracell i dr.). Atlantic Grupa u Hrvatskoj zapošljava više od 1800, od ukupno gotovo 5500 ljudi, a skladišno logistički poslovi odvijaju se preko sustava od 16 distributivnih centara na području regije.