Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

05.12.2019

BIL

EDITEL je dio inicijative za digitalizaciju logistike putem blockchain tehnologije

BIL

Na poziv revizijske i konzultantske tvrtke EY, GS1 Austrija i EDITEL Austrija, zajedno s poznatim logističkim kompanijama kao što su DB Schenker i LKW Walter i Bundesvereinigung Logistik Österreich (BVL), kao i Bečko ekonomsko i poslovno sveučilište, sudjelovat će u inicijativi za digitalizaciju logistike putem blockchain tehnologije.

Cilj inicijative je provedba zajedničkog pilot projekta namijenjenog procjeni korisnosti blockchain tehnologije za otpremu i logističku industriju. Definiran je slučaj prve uporabe koji se vrti oko digitalizacije otpremnih dokumenata. Ovi otpremni dokumenti uglavnom su na papiru i stoga su često nekontrolirani u rukovanju i primopredaji. U narednim radionicama, sudionici ove inicijative povremeno će pratiti i analizirati moguće rješenje digitalizacije specifičnih otpremnih dokumenata pomoću blockchain tehnologije. Jedan od ciljeva je osigurati dostupnost, pristup i daljnju obradu dokumenata u svakom trenutku i za sve sudionike u procesu.

Očekuje se da će ovo rješenje za industriju automatizirati oko 75 milijuna procesa u austrijskim logističkim tvrtkama godišnje i uštedjeti dvanaest milijuna listova papira. Gerd Marlovits, predsjednik Uprave EDITEL Austrija GmbH, objašnjava zašto je EDITEL odlučio aktivno pridonijeti ovoj inicijativi: „Iako ne očekujemo da će blockchain tehnologija u skoroj budućnosti zamijeniti EDI procese, ovo je odlična prilika za nas kao pružatelje EDI usluga da dobijemo važan uvid u mogućnosti i iskoristimo postojeće sinergije. Planiramo se osloniti na to iskustvo za naša buduća rješenja".

Generalni direktor GS1 Austrija, Gregor Herzog, također je uvjeren da „ova tehnologija za pohranu podataka ima ogroman potencijal za logistiku i upravljanje lancem opskrbe. Svi povezani događaji stoga su vrlo važni za GS1 Austriju, s obzirom na našu funkciju kao centar informacija. Radujemo se što ćemo dijeliti naše stručno znanje i biti dijelom ovog procesa."

Ukratko

  • Prvo konkretno rješenje je digitalizacija otpremnih dokumenata
  • Sudionici u predstavljanju su EDITEL Austrija, GS1 Austrija, DB Schenker, LKW Walter, Bundesvereinigung Logistik Österreich (BVL) i Bečko sveučilište za ekonomiju i poslovanje; uskoro slijede dodatni partneri
  • Smanjuje troškove, povećava transparentnost, štiti od krivotvorenja i štedi vrijeme i resurse
  • Nakon analize i pilot faze u 2019. godini, očekuje se da će projekt rezultirati stvaranjem komercijalne platforme
Gerd Marlovits, CEO EDITEL Austria GmbH © EDITEL/Nadja Nemetz
Gerd Marlovits, CEO EDITEL Austria GmbH © EDITEL/Nadja Nemetz
Gregor Herzog, CEO GS1 Austria GmbH © GS1 Austria/Petra Spiola
Gregor Herzog, CEO GS1 Austria GmbH © GS1 Austria/Petra Spiola