Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

28.08.2018

BOSO

RECADV će smanjiti neusklađenost računa

Boso_Logo

Tvrtka BOSO d.o.o. jedan je od lidera elektroničke razmjene podataka (EDI). Osim Narudžbi (ORDERS) i Otpremnica (DESADV), već nekoliko godina funkcioniraju i
e-Računi (INVOIC). Proces uvođenja od testiranja do produkcije bio je vrlo brz i uspješan, a EDITEL je pružio puni suport znanjem i iskustvom u e-poslovanju. EDI računom, kojim BOSO automatski u sustav zaprima sve potrebne podatke za obradu, postignut je siguran prijem i znatno brža i točnija obrada računa.

Pripremajući se za e-Račun bez papira BOSO će najprije uvesti poruku RECADV. RECADV (receiving advice) odnosno potvrda primitka, jedna je od veoma važnih poruka u lancu opskrbe. RECADV može skratiti protok informacija, smanjiti neusklađenost računa i obim posla na skladištu, kako na prodajnim mjestima tako i u odjelu fakturiranja. Ova poruka ima prednosti kako za kupca tako i za dobavljača.

U nabavi i računovodstvu RECADV smanjuje ili gotovo eliminira provjere vezane za odstupanja fakturiranja. Čim kupac zaprimi robu, o tome odmah obavještava dobavljača, čime se osigurava promptan protok informacija i eliminira potreba za daljnju obradu računa (korekcije ili odobrenja).

Prednosti za dobavljača:

  • Dobavljači će znati da li je roba primljena kao što je bila isporučena
  • Eliminiraju se potrebe za odobrenjima ili terećenjima zbog netočnih računa

Prednosti za maloprodaju:

  • Manje grešaka prilikom izdavanja fakture
  • Podaci o primitku robe dostupni su u sustavu