Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

16.09.2019

E-RAČUN U ATLANTIC GRUPI

EDITEL Adria uspješno implementirala e-Račun u Atlantic Grupi

Približavanjem roka za obavezno slanje e-Računa prema javnim naručiteljima, prema Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, a u skladu sa EU normom EN 16931-1, i Atlantic Grupa je ušla u završnicu zahtjevnog projekta.

Potrebu za slanjem takvog računa imali su Atlantic Trade, Cedevita, Bionatura Bidon vode, Farmacia zdravstvena ustanova i Atlantic Pharmacentar.

Nekoliko različitih ERP-ova s različitim formatom računa i različita poslovna područja kojima se bave navedene tvrtke, zahtijevali su sistematičan pristup rješavanju zahtjeva.

Oformljen je tim u kojem je bilo uključeno više od deset IT i financijskih stručnjaka iz pojedinih tvrtki Atlantic Grupe, stručnjaci iz vanjskih ERP-ova te konzultantskih kuća. EDITEL je imao u svemu tome veliki udio u pružanju usluga pripreme rješenja i prenošenja e-Računa u UBL 2.1 koji je zahtjevan Zakonom na Finin portal za e-Račun za državu.

EDITELove usluge:

  • Konzalting i priprema rješenja 
  • Konverzija iz različitih formata u UBL 2.1 
  • Digitalno potpisivanje 
  • Komunikacija i prenošenje e-Računa na Finin portal e-Račun za državu 
  • Verifikacija povratnih statusa 
  • e-Arhiviranje e-Računa

O Atlantic Grupi

Atlantic Grupa je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Zagrebu te tvrtkama i predstavništvima u 9 zemalja unutar i izvan regije, čiji se proizvodi prodaju na više od 40 tržišta. Jedna je od vodećih tvrtki na području JI Europe, u prehrambenoj industriji (brendovi Barcaffe, Grand kafa, Argeta, Cockta, Kala, Cedevita, Donat Mg, Bakina Tajna, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Dietpharm) i distribuciji robe široke potrošnje (uz vlastiti asortiman i brendovi principala kao što su Johnson&Johnson, Mars, Ferrero, Unilever, Hipp, Philips, Duracell i dr.). Atlantic Grupa zapošljava gotovo 5500 ljudi, a skladišno logistički poslovi odvijaju se preko sustava od 16 distributivnih centara na području regije.