Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

04.06.2018

EDI u mesnoj industriji

Svježe meso treba svježe podatke

Wiesbauer

Postoji vrlo malo drugih prehrambenih proizvoda za koje svježina i kvaliteta igraju tako važnu ulogu kao za meso i mesne proizvode. Kratki rok trajanja ovih proizvoda znatno otežava redoslijed i brzinu isporuke od ostalih proizvoda. Brza i što je najvažnije, točna razmjena podataka o narudžbi i dostavi je ključna, pogotovo jer sljedivost dobiva na značenju u ovoj industriji. Uostalom, i trgovci i potrošači žele sve dublji uvid u lanac vrijednosti. Ti se podaci pretežno prenose putem šaržnih indikacija koje pružaju uvid u podrijetlo, podizanje, tov i klanje životinja.

Ali kako se te važne informacije mogu prenijeti brzo i sigurno ako se stalno ažuriraju? Elektronička razmjena podataka (EDI) čini bitnu razliku.

Informacije između dobavljača i trgovaca na malo razmjenjuju se automatski, u stvarnom vremenu i bez ikakvih sustavnih nedosljednosti. U slučaju grupe podataka, koristi se otpremnica DESADV-a. Sveukupno, EDI povećava kvalitetu za sve downstream procese, posebno za robu čija se težina mijenja. Unatoč očiglednim prednostima koje EDI ima za austrijsku industriju mesa i mesnih proizvoda, još uvijek ima puno neistraženih potencijala. Posebno na IT strani, mnogim tvrtkama nedostaje potrebna infrastruktura koja bi im omogućila razmjenu podataka s trgovcima na malo na strukturirani način. "Vidimo mnogo promjena na ovom području i već postoje mnoge tvrtke koje su preuzele vodstvo", rekao je Klaus Schaffer, stručnjak za razvoj poslovanja i voditelj proizvoda u EDITEL-u. Jedna od tih tvrtki je bečka tvrtka za preradu mesa Wiesbauer. Ovaj posao se oslanja na EDI duž cijelog opskrbnog lanca i na višoj razini kako bi se postigla veća transparentnost.

"EDI nam pomaže da procesi poput naručivanja budu lakši i učinkovitiji, zbog čega se već godinama oslanjaju na EDI".

Ljubljan Magdelinic, IT voditelj u Wiesbaueru

Klaus Schaffer također vjeruje da dosljedna digitalizacija podataka otvara ogromne mogućnosti za industriju: "S EDI-jem, administrativni rad znatno se smanjuje, a istodobno se povećava kvaliteta podataka svih izlaznih i dolaznih dokumenata", pojasnio je.

WIesbauer

Ukratko

  • Zadovoljava napredne zahtjeve glede svježine i kratkog roka trajanja
  • EDI olakšava procese i čini ih učinkovitijima
  • Transparentnost lanca vrijednosti prevodi se u sljedivost
  • Ispravna razmjena podataka o narudžbi i isporuci
  • Najčešće korištene poruke: NARUDŽBE (narudžbe) i DESADV (otpremnica)
  • Poboljšana kvaliteta podataka