Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

17.10.2017

Iz prakse-Austrija

Digitalna promjena u zdravstvenom sektoru

„Budućnost zdravstvenog sektora vrti se oko pametne interakcije između čovjeka i stroja". Tim riječima Werner Leodolter, direktor odjela za informatiku u KAGES i redoviti profesor na Sveučilištu Karl Franzens u Grazu otvorio je prezentaciju pod nazivom "Digitalna transformacija u zdravstvenom sektoru" tijekom Dana zdravstvene skrbi 2017 pod okriljem GS1. Prema riječima gospodina Leodoltera, ključni elementi su "interoperabilnost i standardizirani podaci kao zajednički jezik". Dodao je da "moramo prikupljati, usporediti i tumačiti podatke". Elektronička razmjena podataka (EDI) izvrstan je alat za praćenje tih promjenjivih poslovnih transakcija i povezanih specifikacija u zdravstvenom sektoru. Na Dan zdravstvene skrbi 2017. Sabine Schenk, voditeljica projekta Global eCommerce u B. Braun Austrija, upotrijebila je primjer najbolje prakse u vezi s "Provedbom potpuno elektroničkog procesa Order-to-cash“ da pokaže kako se to napravi. Za nju, "EDI je temelj bilo kojeg automatiziranog opskrbnog lanca".

Korištenje EDI-ja omogućava povećanu učinkovitost, što dovodi do značajne mogućnosti uštede u složenom svijetu farmaceutske industrije. Sigurnost pacijenata je prioritet broj jedan. U sklopu nastojanja da se postigne taj cilj, EDI pomaže u optimizaciji procesa i omogućava bez papirno snimanje i razmjenu različitih vrsta podataka, na primjer brojeve serija i datume isteka. Osim toga, EDI među mnogim drugim prednostima pomaže smanjiti vrijeme isporuke i omogućiti punu sljedivost, Jedan od austrijskih pionira na tom području je veleprodajna ljekarna Herba Chemosan. Ova tvrtka se oslanja na EDI platformu eXite® za razmjenu narudžbe (ORDERS), kao i drugih poslovnih dokumenata, uključujući i odgovore na narudžbu (ORDRSP), otpremnice (DESADV) i račune (INVOIC) među poslovnim partnerima. EDI pružatelj usluga EDITEL pomagao je tvrtki Herba Chemosan u ovom projektu optimizacije procesa, koji uključuje definiciju dosljednih standarda za industriju zdravstvene zaštite u radnoj skupini. EDITEL će nastaviti pružati pomoć i podršku tvrtkama u zdravstvenom sektoru koja žele uvesti bez papirni proces opskrbnog lanca.