Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDITEL Novosti

12.12.2017

packit!

Jedan korak naprijed s upstream EDI-jem

Packit!

Pojam "upstream" znači da su uzvodni ili prethodni dobavljači uključeni u lanac vrijednosti. To se postiže putem elektroničke razmjene podataka (EDI) i identifikacijskih standarda GS1. Jedan od pionira na tom području je proizvođač hrane Spitz, koji se sada oslanja na EDI sa svojim dobavljačima na upstream pozornici. packit!, tvrtka koja se bavi ambalažnim poslom sa sjedištem u Gornjoj Austriji, je među prvima koji koriste ove nove mogućnosti. Ovako funkcionira: nakon stavljanja narudžbe (ORDERS), Spitz dobiva potpuno automatizirani odgovor na narudžbu (ORDRSP) iz tvrtke packit! kao potvrdu. Zahvaljujući otpremnici (DESADV) s integriranim SSCC (Serial Shipping Container Code), roba se može pratiti bez ikakvih nedosljednosti u sustavu. To vodi do dramatično povećane učinkovitosti, poboljšane kvalitete podataka i brže obrade. Za tvrtku packit!, koja prethodno nije koristila EDI, prednosti su jasne: narudžbe više ne treba unositi ručno, što štedi znatne količine vremena i novca.

Naša bliska suradnja s EDITEL-om, Spitz i naš pružatelj ERP sustava tijekom faze implementacije učinili su postupak pronalaženja vrlo jednostavnim. Sada smo spremni implementirati sustav s ostalim klijentima.

Manuel Schiffel, voditelj projekta u packit!-u

Ukratko

 • Kao upstream dobavljač, packit! je pionir na području upstream EDI-ja
 • Implementirani formati poruka:
  • narudžbe (ORDERS)
  • odgovori na narudžbe (ORDRSP)
  • otpremnice (DESADV)
 • Poboljšana kvaliteta podataka bez nedosljednosti u sustavu
 • Brza i točna isporuka robe klijentima
 • Besprijekorna sljedivost
packit Logo

O packit!-u

Osnovan kao vodeći spin-off u 2000, packit!, sa sjedištem u Waldneukirchen-u u Gornjoj Austriji, specijaliziran je za industrijsku proizvodnju ambalaže od offset laminiranih valovitih ploča. packit! nudi cijeli niz usluga, od razvoja do offset tiska u internom tiskarskom objektu i stvarne proizvodnje ambalažnih proizvoda, od laminiranja do folije i rezanja do vezivanja i logistike.