+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 99 39 62 020
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 68 97 128

Od EDI-ja do EDITEL-a

1980-e: početak

Austrijska trgovačka društva i njihovi dobavljači već znaju mnoge prednosti elektroničke razmjene podatka (EDI). Optimizacija i harmonizacija lanca nabave putem standardiziranih EDI poruka omogućuju povećanje učinkovitosti, kvalitete i uštede.

Obvezni standardi su logistička osnova za razmjenu strukturiranih podataka između poslovnih partnera. Korištenjem globalnog identifikacijskog sustava društva EAN Austria (danas GS1 Austria) dobavljači (GLN), proizvodi (GTIN) i transportne jedinice (SSCC) označavaju se standardiziranim globalnim jedinstvenim brojčanim kodovima.

1987.: osnivanje ECODEX-a

Zajedno s poznatim austrijskim tvrtkama, EAN Austria razvija sigurnu platformu za e-poslovanje ECODEX (Electronic Commercial Data Exchange) za standardiziranu elektroničku razmjenu poslovnih podataka. Platforma se stalno razvija i prilagođava tržišnim zahtjevima. U vrlo kratkom razdoblju ECODEX je postao najveća i najvažnija EDI platforma u cijelom austrijskom FMCG sektoru.

Komunikacijska osnova je standardizirana EAN/GS1 poruka vrste EANCOM®, podskup standarda UN/EDIFACT (United Nations / Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport). U isto vrijeme, EANCOM® vrsta poruke uključuje više od 40 najvažnijih trgovinskih dokumenata, kao što su računi, narudžbe, otpremnice, bankovni izvodi, transportni nalozi itd.

1990. – 2004.: povezivanje industrija i međunarodni aspekt

S više od 60 milijuna transakcija ECODEX je najveća EDI usluga u Austriji. Ubrzo se tehnologija ne primjenjuje samo u FMCG sektoru, već i u područjima: „uradi sam“, namještaj, farmacija, prijevoz/logistika te financije i administracija. ECODEX povezuje kupce i izvan Austrije. Suradnjom sa stranim pružateljima IT usluga, nacionalna poduzeća razmjenjuju poslovne podatke i sa svojim međunarodnim kupcima i partnerima.

2004.: ECODEX postaje eXite®

Nakon 16 godina rada, ECODEX postaje eXite® mreža za poslovnu integraciju. EAN Austria plasira novu platformu u 2004. eXite® omogućuje bolju sigurnost, veću pouzdanost, fleksibilnost i vrhunsku tehnologiju. Platformom eXite® EAN Austria otvara vrata EDI budućnosti.

2008.: Osnivanje EDITEL Austria

GS1 Austria (preimenovana iz EAN u GS1 u 2005. godine) pribraja odjel eBusiness/eCom i osniva podružnicu u potpunom vlasništvu tvrtke EDITEL Austria, koja je odgovorna za cjelokupno operativno poslovanje eXite® platforme.

2008. – 2019.: vodeći pružatelj EDI usluga u Srednjoj i Istočnoj Europi

EDITEL stalno širi svoje EDI usluge, ne samo u Austriji, već i u cijeloj regiji Srednje i Istočne Europe, što dovodi do osnivanja novih podružnica u PraguBratislavi Budimpešti, Zagrebu  a od 2019. i u Krakovu. Zahvaljujući mreži podružnica i partnera, eXite® platforma je prisutna u 20 zemalja regije Srednje i Istočne Europe.

EDITEL-ov asortiman proizvoda osigurava rješenja za tvrtke svih veličina, od malih i srednjih poduzeća do velikih društava. Cilj EDITEL Grupe je još više poticati optimizacijski potencijal korištenjem EDI-ja i osigurati vrhunsku razmjenu između poslovnih partnera.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.