Pregledom ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Beiersdorf CEE

Tvrtka

Beiersdorf CEE holding uključuje 15 tržišta kojima upravlja iz sjedišta u Beču/Austrija. Osim Austrije, tvrtka je prisutna u zemljama Češka Republika, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Rumunjska, Moldavija, Bugarska, Makedonija, Albanija. Beiersdorf CEE je jedna od vodećih tvrtki u sektoru njege kože i tijela. Sa markama kao što su NIVEA, Labello i Eucerin, drže vodeću poziciju na tržištima središnje i istočne Europe.

Izazov

S povećanjem internacionalizacije, za Beiersdorf CEE brzo spajanje trgovačkih partnera u Srednjoj i Istočnoj Europi bio je ključan preduvjet za učinkovito rukovanje nabavom i prodajom robe. Cilj je bio centralizirana i istovremeno fleksibilna infrastruktura koja pokriva regionalne uvjete kao i brzo i besprijekorno povezivanje novih partnera.

Obrada cijelog podatkovnog prometa preko eXite®-a je vrlo važna za nas, kao i besprijekorno priključenje novih EDI relacija i partnera. Jedan priključak - na tehničkoj i ugovornog razini - pojednostavljuje naš cilj da dodatno povećamo korištenje EDI-a.

Helmut Oizinger, Supply Chain Manager

Rješenje

eXite® Business Integration Network omogućuje Beiersdorfu da dođe do svih trgovačkih partnera s jednim priključkom i jednostavno povezuje nove partnere. Tako Beiersdorf udovoljava svim regionalnim zahtjevima. Osim toga, imamo koristi od CEE infrastrukture za obradu najvažnijeg procesa u lancu opskrbe, kao što su narudžbe, isporuke i fakturiranja sa svim trgovačkim partnerima.

Rezultat

Zahvaljujući uštedi na troškovima Beiersdorf CEE je stvorio učinkovit upravljački lanac opskrbe. Nadležni centar za EDI nalazi se u Hamburgu, Njemačka. Tamo smo povezani sa eXite® Poslovnom integracijskom mrežom, odnosno središnjom platformom koja obrađuje cijeli podatkovni promet sa trgovačkim partnerima. Preko eXite®-a, Beiersdorf razmjenjuje podatke o poslovanju s tvrtkama kao što su Billa, SPAR, Metro, Tesco, dm-drogerie markt ali isto tako i sa pružateljima logističkih usluga. Povezivanje novih trgovačkih partnera je lako i besprijekorno. Kroz mrežu svojih podružnica i franšiznih partnera eXite® dostupan je u cijeloj regiji srednje i istočne Europe.

  • EDI Komunikacija putem eXite®
  • Brzo i učinkovito povezivanje novih poslovnih partnera
  • Optimizirani poslovni procesi u cijelom procesu naručivanja i isporuke
  • Resurno-uštedna infrastruktura
  • Visoka kvaliteta podataka, manje ljudske radne snage