Pregledom ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Logistika

O djelatnosti

Čim čujemo izraz "lanac nabave", pomislimo na logistiku. Logistika utječe na stvaranje vrijednosti između poduzeća, ali to i olakšava, kako za elektroničke informacije, tako i za fizičku robu. Profesionalni pružatelji logističkih usluga postaju nezamjenjivi za industriju robe široke potrošnje i mnoge druge industrije. Od rukovanja posebnim proizvodima, kao što je zamrznuta ili svježa hrana, pa sve do upravljanja cijelom zalihom proizvođača ili maloprodajnog trgovca - sve je to logistika.

Izazovi u djelatnosti logistike

Pružatelji logističkih usluga moraju se pridržavati načela "vrijeme je novac" više nego svi ostali pružatelji usluga. Moraju brzo i učinkovito obraditi velike količine informacija kako bi se isporučila točna roba na točno mjesto u točno vrijeme. Ključni faktori za uspjeh uključuju ekonomičnost, kratko vrijeme odgovora i fleksibilnost vezanu uz tehničke zahtjeve.

Prednosti EDI-ja

Razmjena elektroničkih poslovnih podataka (EDI) pomaže poduzećima za logistiku upravo u gore navedenim područjima:

Harmonizacija razmjene podataka olakšava postupak, posebno s obzirom na raznoliku prirodu industrije. Standardizirani "jezik" (tj. formati podataka) putem standardizirane komunikacijske platforme osigurava integraciju pružatelja logističkih usluga i njihovih poslovnih partnera.

  • Uputa za otpremu (INSDES)
  • Uputa za prijevoz (IFTMIN)
  • Otpremnica (DESADV)
  •