+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI u automobilskoj industriji

Automotive car icon

EDI omogućuje savršeno koordiniranu i standardiziranu razmjenu logističkih informacija između OEM-ova (proizvođača originalne opreme) i njihovih dobavljača.

EDI u automobilskoj industriji

 JIT, JIS i Lean Production – gotovo da nema druge industrije u kojoj su neometani procesi toliko relevantni kao u automobilskoj industriji. Novi trendovi kao što su e-mobilnost i digitalizacija dodaju još jedan sloj složenosti opskrbnom lancu. Rješenje za sve ove izazove leži u zajedničkom jeziku: EDI!

S obzirom na visoke zahtjeve kupaca u pogledu kvalitete i velikog vremenskog pritiska, automobilska industrija jedna je od najzahtjevnijih industrija za automatizirane procese nabave robe. Naposljetku, za proizvodnju JIT (just-in-time) i JIS (just-in-sequence) potrebno je sastaviti mnogo različitih komponenti duž proizvodnog lanca i sve one moraju biti na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Buduća e-mobilnost, povezana vožnja i digitalne usluge također imaju utjecaj na proizvodne procese. Uzmite samo činjenicu da je ciklus uvođenja novih proizvoda kraći nego ikad, proizvodi su sve složeniji, a varijabilnost raste. Osim toga, postotak elektronike i softvera u automobilima povećava rizik od povratnih poziva.

Svladavanje današnjih i budućih izazova

Ključ za svladavanje svih ovih posebnih izazova u automobilskoj industriji prije svega leži u glatkoj koordinaciji između OEM-ova i dobavljača duž cijelog opskrbnog lanca. To je jedini način da se osiguraju učinkoviti procesi proizvodne linije.

Elektronička razmjena podataka (EDI) izvrstan je saveznik da se to dogodi. Ova visokoučinkovita i robusna tehnologija desetljećima se uspješno koristi u automobilskoj industriji. Uostalom, EDI je najučinkovitiji i najbrži način za poslovne partnere za razmjenu dokumenata, neovisno o tome gdje se nalaze.

EDI nije samo odgovor na DANAŠNJE izazove u automobilskoj industriji, kao što su:

 • Visoki zahtjevi za kvalitetom i vremenski pritisak
 • Najbrže moguće ažuriranje prognoza isporuke
 • Obrada i ispunjavanje zahtjeva kupaca
 • Specifikacija ispravnih ID-ova za artikle, pakiranje, mjesta isporuke itd.
 • Specifikacije za generiranje logističkih oznaka (na primjer GTL – Global Transport Label)
 • Usklađenost sa zakonskim obvezama i poreznim zahtjevima

…nego je i odgovor na BUDUĆE izazove:

 • Sve kraći ciklusi proizvodnje
 • Neočekivani problemi s dostavom i otpremom
 • Utjecaj inovacija kao što su KI, Cloud, Big Data i IoT
 • E-mobilnost – integriranje novih generacija vozila u postojeće proizvodne strukture
 • Pojava novih i složenih digitalnih ekosustava (npr. kada tradicionalni dobavljači rade s novima)

Rješenja za sve zahtjeve

Postoji nekoliko opcija za EDI komunikaciju, ovisno o danoj situaciji i zahtjevima. EDI integracija, na primjer, rješenje je za slanje i primanje dokumenata izravno putem ERP sustava tvrtke zahvaljujući izravnoj vezi sa sustavima poslovnih partnera. Web EDI izvrstan je izbor za male partnere koji nemaju vlastiti ERP sustav. Omogućuje im razmjenu EDI poruka putem web sučelja EDI platforme.

digital connection worldwide

EDI integracija za integrirane procese

EDI integracija je rješenje za slanje i primanje dokumenata izravno putem vlastitog ERP sustava tvrtke zahvaljujući izravnoj vezi sa sustavima poslovnih partnera. Dostupni su svi EDI standardi relevantni za automobilsku industriju, što pruža maksimalnu fleksibilnost komunikacijskih procesa s vašim poslovnim partnerima.

 

 

Idite na EDI integracijsko rješenje

paperless supply chain

Web EDI za automobilsku industriju

Web EDI je jednostavna i ekonomična opcija za razmjenu elektroničkih dokumenata sa svojim poslovnim partnerima. Web EDI također je izvrstan izbor za povezivanje dobavljača automobila s velikim proizvođačima (OEM). Dobavljači će odmah biti spremni za korištenje elektroničke razmjene podataka bez potrebe za instalacijom bilo kakve složene IT infrastrukture.

 

Idite na Web EDI rješenje

Najrasprostranjeniji EDI standardi u automobilskoj industriji

Saznajte više u našem EDI rječniku

Klijenti u automobilskom sektoru

Novosti i zanimljive informacije o EDI-ju u automobilskoj industriji

EDI između automobilskih dobavljača i proizvođačaPROCESI TEMELJENI NA EDI-JU IZMEĐU AUTOMOBILSKIH DOBAVLJAČA I OEM PROIZVOĐAČA

Mobilnost je nešto bez čega više ne možemo. Svi želimo brzo i lako doći od točke A do točke B, i pri tome želimo da nam put bude siguran i ugodan. Jeste li se ikad zapitali kakav je proces izrade vozila?

 

SAZNAJTE VIŠE

Zašto odabrati EDITEL?

EDITEL ima više od 40 godina iskustva kao međunarodni pružatelj EDI usluga sa snažnom prisutnošću na području srednje i istočne Europe. Zahvaljujući spajanju 2018.godine s TELEDIN-om, češkom tvrtkom specijaliziranom za automobilsku industriju, EDITEL sada vodi visoko specijalizirani centar kompetencija za automobilski i proizvodni sektor.

Ovo je ključni čimbenik u lancu nabave automobila i odlučujuća konkurentska prednost za tvrtke bilo koje veličine. Tim EDI stručnjaka u EDITEL-u vrlo je stručan u široko korištenim standardima u industriji i duboko razumije sve procese u ovoj industriji koja se stalno mijenja.

Oslanjamo se na ovu solidnu stručnost i iskustvo kako bismo pružili visoko profesionalnu i korisničku orijentiranu pomoć u svim stvarima EDI-ja za dobrobit naših klijenata i poslovnih partnera. To nas čini savršenim izborom za implementaciju bilo kojeg koncepta ili rješenja za automatizaciju opskrbnog lanca u automobilskoj industriji.

Rado ćemo vam pomoći u pronalaženju prilagođenog rješenja koje odgovara vašim potrebama. Kontaktirajte EDITEL.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.