+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 99 39 62 020
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 68 97 128

Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka

Zaštiti vaših osobnih podataka pridajemo osobito veliku važnost. Iz tog se razloga bilo koja vrsta osobnih podataka obrađuje u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine, br. 42/18) i Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. (GDPR-Opća uredba o zaštiti podataka). U ovim Informacijama o zaštiti podataka informiramo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka u okviru našeg web-mjesta.

Ova se web stranica općenito može koristiti bez davanja osobnih podataka. Gdje god se na tim stranicama prikupljaju osobni podaci (npr. ime, adresa ili adresa e-pošte), to se radi uz vaše izričito odobrenje na temelju vaše vlastite odluke. Nećemo dijeliti takve podatke s trećim stranama bez vašeg izričitog pristanka.

Vaša prava

U vezi s vašim osobnim podacima imate pravo dobiti informacije o obradi podataka, prilagodbi i brisanju podataka; imate pravo ograničiti obradu podataka, pravo na prijenos podataka, pravo povući svoj pristanak za obradu podataka i pravo na prigovor obradi podataka. Ako smatrate da obrada vaših osobnih podataka krši pravo na zaštitu podataka ili da su iz bilo kojeg razloga povrijeđena vaša osobna prava u vezi sa zakonom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti žalbu odgovarajućem nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj odgovorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Sigurnosne mjere

Skrećemo vam pozornost na činjenicu da prijenos podataka putem Interneta (npr. prilikom komunikacije putem e-pošte) može uključivati neke nedostatke u sigurnosnim mjerama. Besprijekorna zaštita podataka od pristupa treće strane nije moguća. Ipak, s obzirom na vrstu, opseg i svrhu obrade podataka, poduzimamo sve odgovarajuće i najsuvremenije mjere potrebne za stvaranje razine zaštite koja odgovara odgovarajućem riziku. Nadalje, učinkovitost naših tehničkih i organizacijskih mjera redovito se procjenjuje, pregledava i ocjenjuje kako bi se zajamčila sigurnost podataka.

Kontaktni obrazac

Kad korisnici stupe u kontakt s nama (npr. putem našeg kontaktnog obrasca, e-poštom, telefonom ili putem društvenih mreža), obrađivat ćemo njihove podatke u mjeri potrebnoj za obradu korisničkih zahtjeva i obavljanje svih traženih aktivnosti. Zahtjeve za kontakt koje primamo kao dio naših ugovornih ili predugovornih odnosa obrađujemo kako bismo ispunili svoje ugovorne i predugovorne dužnosti ili obradili (pred) ugovorne zahtjeve. Osim toga, obrađujemo ih na temelju našeg legitimnog interesa da odgovorimo na takve zahtjeve.

  • Obrađene vrste podataka: glavni podaci (npr. imena, adrese), podaci o kontaktima (npr. e-pošta, telefonski brojevi), podaci o sadržaju (npr. uneseni tekst, fotografije, videozapisi)
  • Subjekti podataka: komunikacijski partneri
  • Svrha obrade podataka: zahtjevi za kontakt i komunikacija

E-bilten

Imate mogućnost prijave na naš e-bilten (newsletter) putem naše web stranice ili putem e-pošte. U tom kontekstu morate navesti adresu e-pošte i svoje odobrenje u vezi s primanjem biltena. Kao opće pravilo, koristimo postupak dvostruke prijave za pretplate na biltene. Nakon pretplate na bilten, poslat ćemo vam potvrdnu poruku e-pošte. Kliknite na poveznicu da biste potvrdili svoju registraciju i prihvatili našu izjavu o zaštiti podataka. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na naš bilten. Da biste to učinili, molimo vas da nam pošaljete poruku e-pošte na info@editel.hr. Odmah ćemo ukloniti vašu adresu s naše mailing liste.

Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke koje prikupljaju podatke s web stranica ili domena koje je korisnik posjetio i koje preglednik sprema na računalo korisnika. Kolačići se uglavnom koriste za spremanje podataka o korisniku tijekom ili nakon posjeta internetskim stranicama. Spremljene informacije uključuju, između ostalog, postavke jezika za određeno web mjesto, status prijave, košaricu ili mjesto gledanja videozapisa. Pod kolačićima podrazumijevamo i druge tehnologije koje imaju iste funkcije kao i kolačići (npr. kada se podaci koje pružaju korisnici spremaju s pseudoanonimnim internetskim identifikacijskim postupcima, poznatim i pod nazivom “korisnički ID-ovi”).

Postoje sljedeće vrste i funkcije kolačića:

  • Privremeni kolačići (koji se nazivaju i kolačići sesije): privremeni kolačići uklanjaju se s računala nakon zatvaranja vašeg internetskog preglednika.
  • Trajni kolačići: trajni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Na primjer, ovo omogućuje spremanje statusa prijave ili izravni prikaz željenog sadržaja kad god se korisnik vrati na web mjesto. Osim toga, interesi korisnika koji se koriste za mjerenje posjećenosti web stranice ili u marketinške svrhe, mogu ostati na takvim kolačićima.
  • Kolačići prve strane: kolačići prve strane su kolačići koje smo sami postavili.
  • Kolačići treće strane: kolačiće treće strane uglavnom koriste oglašivači (tzv. treće strane) za obradu podataka vezanih uz korisnika.
  • Osnovni (također se nazivaju obaveznim ili strogo neophodnim kolačićima) kolačići: neki kolačići mogu biti neophodni za rad web mjesta (npr. za pohranu podataka za prijavu i drugih korisničkih podataka ili iz sigurnosnih razloga).
  • Kolačići za izvedbu, marketing i personalizaciju: kolačići se općenito koriste i za mjerenje posjećenosti web stranice i za stvaranje korisničkog profila s informacijama o korisnikovim interesima ili ponašanju na određenim web mjestima (npr. određeni pregledani sadržaj, korištene funkcije itd.). Između ostalih, takvi se profili koriste za prikaz sadržaja koji bi mogao zadovoljiti potencijalne interese korisnika. Taj je postupak poznat i pod nazivom “praćenje”, što se odnosi na praćenje potencijalnih interesa korisnika. Gdje god koristimo kolačiće ili tehnologiju “praćenja”, o tome ćemo vas obavijestiti u zasebnoj politici zaštite podataka ili kada zatražimo vaš pristanak.

Pravna osnova obrade osobnih podataka: pravna osnova prema kojoj obrađujemo vaše osobne podatke uz pomoć kolačića ovisi o tome tražimo li vaš pristanak. Ako je to slučaj i ako pristajete na upotrebu kolačića, pravni temelj za obradu vaših podataka bit će vaša suglasnost. U suprotnom, podatke obrađujemo pomoću kolačića na temelju našeg legitimnog interesa (npr. profitabilno poslovanje naših online ponuda i poboljšanja) ili, gdje god je potrebna upotreba kolačića, kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze.

Opće informacije o opozivu i isključivanju: ovisno o tome ako se obrada podataka oslanja na pristanak ili zakonsko ovlaštenje, u bilo kojem trenutku imate mogućnost opozvati dani pristanak ili onemogućiti obradu svojih podataka putem tehnologije kolačića (zajedno nazvanih „ opt-out «). Kao prvi korak, možete opozvati svoj pristanak prilagođavanjem postavki preglednika, npr. deaktiviranjem upotrebe kolačića (to može utjecati na funkcionalnosti naše mrežne ponude). Također možete opozvati svoj pristanak na upotrebu kolačića za potrebe internetskog marketinga putem niza različitih usluga, posebno u slučaju praćenja, odlaskom na web mjesto http://optout.aboutads.info ili http://www.youronlinechoices.com. Dodatne mogućnosti opoziva dostupne su od strane davatelja usluga i kolačića.

Obrada podataka kolačića na temelju pristanka: prije nego što obradimo podatke prikupljene korištenjem kolačića ili ih damo na obradu, tražimo od korisnika njihov pristanak koji oni mogu opozvati u bilo kojem trenutku. Prije date suglasnosti, stavljamo samo kolačiće koji su neophodni za rad naše online ponude. Ova se upotreba temelji na našem legitimnom interesu i interesu korisnika za očekivanom funkcionalnošću naše online ponude.

PRILAGODITE POSTAVKE KOLAČIĆA

Web-analiza

Google Analitika i Google upravitelj oznaka

Ova web stranica koristi uslugu “Google Analytics” koju nudi Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD) za analizu posjeta web lokacija od strane korisnika. Ova usluga koristi “kolačiće” – male datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo. Kolačići prikupljaju podatke koji se šalju Googleovom poslužitelju smještenom u SAD-u, gdje će se i pohraniti. Na ovom web mjestu primjenjuje se anonimizacija IP-a. Ovaj se postupak provodi skraćivanjem IP adrese korisnika u zemljama članicama EU-a i unutar Europskog gospodarskog prostora. Time se izostavlja osobna identifikacija vaše IP adrese. U kontekstu ugovora o obradi podataka koji su sklopili davatelj internetskih stranica i Google Inc., korištenje web mjesta i ostale aktivnosti na web mjestu procjenjuju se na temelju prikupljenih podataka, a osim toga pružaju se i posebne usluge u vezi s korištenjem interneta . Imate priliku spriječiti instalaciju kolačića na vašem računalu promjenom postavki preglednika. Međutim, ako preglednik ne prihvaća kolačiće, ne može se zajamčiti besprijekorno funkcioniranje web stranice. Štoviše, dodatak za preglednik omogućuje vam da onemogućite prijenos podataka prikupljenih putem kolačića (uključujući IP adresu) na Google Inc. i na taj način izbjegavate daljnju upotrebu podataka od strane Google Inc. Sljedeća vas poveznica vodi do odgovarajućeg dodatka: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Dodatne informacije o korištenju podataka od strane tvrtke Google Inc. potražite na:https://policies.google.com/privacy?hl=hr 

Osim toga, ovo web-mjesto upotrebljava „Google upravitelj oznaka“ (Google Tag Manager). Taj servis omogućuje upravljanje oznakama (tags) web-mjesta preko sučelja. Oznake su mali programski elementi koji među ostalim služe za mjerenje prometa i aktivnosti posjetitelja. Google upravitelj oznaka postavlja isključivo oznake. Time se ne pohranjuju kolačići, pa se stoga ne evidentiraju ni osobni podatci. Google upravitelj oznaka aktivira druge oznake, koje pak u pojedinim slučajevima evidentiraju podatke. Međutim, Google upravitelj oznaka ne pristupa tim podatcima. Ako je na razini domene ili kolačića izvršena deaktivacija, ona ostaje na snazi za sve oznake praćenja (tracking tags) ako se one postavljaju Google upraviteljem oznaka. Ako je na razini domene ili kolačića izvršena deaktivacija, ona ostaje na snazi za sve oznake praćenja (tracking tags) koji se postavljaju Google upraviteljem oznaka https://www.google.com/analytics/terms/tag-manager/.

Leady

Ovo web-mjesto koristi se servisom „Leady“, čiji je operator društvo Imper CZ s.r.o. (Victor Hugo 359/5, Prag 5, 15000, Češka Republika). Metodom „uzimanja otiska“ (fingerprinting) web-preglednika, pri kojoj se ne upotrebljavaju kolačići (cookies), podaci o upotrebi ovog web-mjesta prikupljaju se, šalju poslužiteljima društva Imper, pohranjuju i u anonimiziranom obliku obrađuju. U tom smislu ne evidentiraju se osobni podaci. Po potrebi može se predočiti stručno mišljenje organizacije za tehnička ispitivanja TÜV-SÜD. Osobni podaci koji se pošalju putem prijave na e-bilten ili kontaktnog obrasca na web-mjestu prenose se servisu Leady u neizmijenjenom obliku. Daljnje informacije o zaštiti podataka kod društva Leady možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://imper.cz/en/.

Izravno uključivi dodaci (plug-ins)

Clever Reach

Kako bi se pojednostavila online prijava na e-bilten društva EDITEL, ovo web-mjesto ima sučelje prema programu za e-biltene Clever Reach ponuditelja CleverReach GmbH & Co. KG (Mühlenstr. 43, 26180 Rastede, Njemačka). Podaci koje navedete, primjerice adresa e-pošte, u trenutku prijave automatski se prenose društvu Clever Reach, pohranjuju na njegovim poslužiteljima i upotrebljavaju isključivo u svrhu slanja e-biltena društva EDITEL. Kako bi se dodatno zajamčilo zakonito postupanje s vašim podacima, s društvom Clever Reach imamo ugovor o ugovornoj obradi podataka, pa time i o uvažavanju zakonskih propisa o upotrebi osobnih podataka. Daljnje informacije o zaštiti podataka kod društva Clever Reach možete pronaći u njegovoj izjavi o zaštiti podataka https://www.cleverreach.com/en/privacy-policy/.

ISSUU

Ovo web-mjesto koristi se elektroničkom izdavačkom platformom ISSUU (Kollwitzstraße 75, 10435 Berlin, Njemačka) za izdavanje e-časopisa „EDITEL Journal“. ISSUU postavlja kolačiće te se podaci o web-pregledniku prenose platformi ISSUU. Ako to ne želite, možete izvršavanje kolačića blokirati svojim blokerom privremenih prozora (pop-up blocker). Daljnje informacije o zaštiti podataka kod platforme ISSUU možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://issuu.com/legal/terms.

YouTube

Ovo web-mjesto upotrebljava izravno uključive dodatke (plug-ins) servisa za postavljanje videosadržaja YouTube, koji pripada Googleu i čiji je operator društvo YouTube, LLC (901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD). Kada posjetite neku od naših web-stranica koja je opremljena YouTubeovim izravno uključivim dodacima, uspostavlja se veza s YouTubeovim poslužiteljima. Pritom se na YouTubeov poslužitelj prenosi informacija o tome koje ste od naših web-stranica posjetili. Kada ste prijavljeni na svoj korisnički račun kod YouTubea, omogućujete da YouTube vaše aktivnosti pregledavanja izravno pridruži vašem osobnom profilu. To možete spriječiti tako da se odjavite sa svojeg YouTube-računa. Daljnje informacije o postupanju s korisničkim podatcima možete pronaći u YouTubeovoj izjavi o zaštiti osobnih podataka na poveznici : https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=hr

Kontakt podaci društva EDITEL

Ako imate dodatnih pitanja ili ako trebate više informacija o zaštiti podataka društva EDITEL, ne ustručavajte se kontaktirati nas:

Marija Lunjek
+385 (0) 1 379 42 96
info@editel.hr

Postavke privatnosti

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.