+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI u maloprodaji/robi široke potrošnje

Retail shopping cart icon

O djelatnosti

Industrija robe široke potrošnje, također poznata i kao FMCG industrija, jedna je od onih s najvišom zaradom. Obuhvaća sve proizvode koji su potrebni potrošačima svakoga dana:

  • hranu,
  • artikle za osobnu higijenu,
  • proizvode za čišćenje i deterdžente.

Izazovi u djelatnosti maloprodaja/roba široke potrošnje

Sva ta poduzeća jamče prijevoz velikih količina robe u kratkom vremenskom razdoblju. To se zapravo odnosi na kratke intervale narudžbe i kratko vrijeme za isporuku, što predstavlja veliki logistički izazov.

Skladišta je potrebno pažljivo voditi kako bi se rješavale ponovljene narudžbe na što učinkovitiji način. Potrebno je uzeti u obzir široki spektar vrsta i veličina proizvoda, pakiranja te uvjete za isporuku i skladištenje (svježa hrana, smrznuta hrana, konzervirana hrana itd.). Nadalje, svu se robu mora pratiti u svakom trenu. Zato se svi uključeni partneri oslanjaju na vlastite ERP sustave, koji su međusobno povezani putem EDI-ja (elektronička razmjena podataka).

Prednosti EDI-ja

FMCG industrija oslanja se na EDI već više od 40 godina kako bi se ispunili svi gore navedeni izazovi, s krajnjim ciljem brze i pouzdane isporuke robe svih vrsta. Prema međunarodnim ispitivanjima, automatizirani postupak nabave robe koji podržava EDI može uštedjeti do 51 euro po ciklusu narudžbe. Ta potencijalna ušteda ostvaruje se zahvaljujući sljedećem:

Najčešće korišteni e-dokumenti

Korisnici u FMCG sektoru maloprodaje

Icon: arrow-left
Icon: arrow-right

Korisnici u FMCG sektoru proizvodnje

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.