+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

e-Račun

Šaljite elektroničke račune i štedite novac!

Elektroničko izdavanje računa, poznato i pod nazivom e-Račun, unapređuje cijeli sustav fakturiranja, kako kratkoročno, tako i dugoročno. Međunarodna ispitivanja su pokazala da se može uštedjeti do 51 € pri svakom postupku od narudžbe do plaćanja.

Prednosti elektroničkog računa

 • Značajna ušteda (do 51 € za svaki postupak od narudžbe do plaćanja)
 • Slanje bez-papirnog elektroničkog računa
 • Detaljna obrada računa
 • Povećana kvaliteta podataka
 • Učinkovito arhiviranje
 • Održivo rješenje

EDITEL rješenja za e-Račune

Za pouzdano i kvalitetno rješenje, ključni su integritet podataka i sukladnost sa svim propisima i zakonima. Rješenja društva EDITEL zadovoljavaju sve pravne zahtjeve (potvrdila revizija društva EY), i to od izdavanja računa do arhiviranja.

Prednosti rješenja e-Računi koje nudi EDITEL

Idealno e-Račun rješenje za Vaše poslovanje!

 • EDI e-Račun

  Klasično rješenje EDI e-Račun koje nudi EDITEL omogućuje klijentima da automatiziraju sve faze postupka izdavanja računa. Nudimo sveobuhvatne usluge za učinkovitu obradu elektroničkih računa, od izrade elektroničkih računa u odgovarajućem EDI formatu do sigurnog prijenosa putem platforme eXite® i Panteon.net® te arhiviranja koje je u skladu s pravnim propisima. Klijenti mogu pratiti status isporuke računa u bilo kojem trenutku, te također mogu usporediti podatke na računu s informacijama iz narudžbe i informacijama o isporuci.

 • EDI e-Račun za mala i srednja poduzeća

  Internetska EDI rješenja tradeIT ili Panteon.biz® napravljena su kako bi zadovoljila potrebe malih i srednjih poduzeća. Korisnici se oslanjaju na ovaj online portal kako bi upravljali svojim elektroničkim računima, slali ih klijentima u odgovarajućem EDI formatu te arhivirali dokumente. Za tu opciju nije potrebno uvođenje softvera i odmah je spremna za korištenje.

 • PDF e-Račun

  EDITEL rješenje sjajan je odabir za društva koja izdaju velike količine računa mnoštvu malih klijenata. Svi podaci s računa (EDIFACT, CSV, I-DOC itd.) eksportiraju se iz ERP sustava društva i koriste se za izradu prilagođenih PDF računa. Osim toga, postoji mogućnost potpisivanja tih računa (PKI) te dodavanja opcije arhiviranja koja je u skladu s kriterijima revizija. PDF računi se dostavljaju primatelju računa putem e-maila (uključujući potvrdu) ili se umjesto toga mogu preuzeti s portala uporabom sigurne poveznice.

  Dostupne su i druge funkcionalnosti, kao što je vremenski žig, upravljanje podsjetnicima te mnoštvo izvješća koji su osmišljeni kako bi omogućili siguran postupak izdavanja računa.

 • e-Račun za međunarodna poduzeća

  Zakonski zahtjevi razlikuju se od zemlje do zemlje. Ispunjavanje tih zahtjeva može predstavljati izazov za korporacije s međunarodnim poslovanjem. Lokalne (posebno zakonske) zahtjeve često je teško provesti u IT sustavima s centralnim upravljanjem. EDITEL ima iskustvo u izdavanju računa u svim zemljama. Zahvaljujući našem namjenskom međunarodnom centru za e-Račune, uzimamo u obzir lokalne i tržišne uvjete, pri čemu nema potrebe za prilagodbom sustava naših klijenata.

 • Digitalno arhiviranje

  Koje god rješenje za e-Račune da odaberete, EDITEL nudi i rješenja za arhiviranje koja su u skladu sa zakonom i kriterijima revizija za sve podatke s računa, čime se osigurava zakonski propisan integritet dokumenta te autentičnost tijekom cijelog razdoblja pohrane. Djelatnici društva EDITEL rado će vam objasniti opcije koje su najbolje za vas.

 • Zakonski zahtjevi za elektroničke račune

  Elektronički računi moraju zadovoljiti četiri zahtjeva za pravo na porezni odbitak:

  • Autentičnost podrijetla elektroničkog računa
  • Integritet sadržaja
  • Čitljivost (ljudi moraju biti u stanju pročitati sadržaj)
  • Pristanak na primanje elektroničkih računa od ­subjekta koji prima usluge

  Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o lokalnim zakonskim propisima, kontaktirajte nas telefonom ili elektroničkom poštom. Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.