Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

e-Račun

Šaljite elektroničke račune i štedite novac!

Elektroničko izdavanje računa, poznato i pod nazivom e-Račun, unapređuje cijeli sustav fakturiranja, kako kratkoročno, tako i dugoročno. Međunarodna ispitivanja su pokazala da se do 51 € može uštediti pri svakom postupku od narudžbe do plaćanja.

Prednosti elektroničkog računa

 • Značajna ušteda (do 51 € za svaki postupak od narudžbe do plaćanja)
 • Slanje bez-papirnog elektroničkog računa
 • Detaljna obrada računa
 • Povećana kvaliteta podataka
 • Učinkovito arhiviranje
 • Održivo rješenje

EDITEL rješenja za e-Račune

Za pouzdano i kvalitetno rješenje, ključni su integritet podataka i sukladnost sa svim propisima i zakonima. Rješenja društva EDITEL zadovoljavaju sve pravne zahtjeve (potvrdila revizija društva Deloitte), i to od izdavanja računa do arhiviranja.

Prednosti rješenja e-Računi koje nudi EDITEL

Idealno e-Račun rješenje za Vaše poslovanje!

 • EDI e-Račun

  Klasično rješenje EDI e-Račun koje nudi EDITEL omogućuje klijentima da automatiziraju sve faze postupka izdavanja računa. Nudimo sveobuhvatne usluge za učinkovitu obradu elektroničkih računa, od izrade elektroničkih računa u odgovarajućem EDI formatu do sigurnog prijenosa putem platforme eXite® i Panteon.net® te arhiviranja koje je u skladu s pravnim propisima. Klijenti mogu pratiti status isporuke računa u bilo kojem trenutku, te također mogu usporediti podatke na računu s informacijama iz narudžbe i informacijama o isporuci.

 • EDI e-Račun za mala i srednja poduzeća

  Internetska EDI rješenja tradeIT ili Panteon.biz® napravljena su kako bi zadovoljila potrebe malih i srednjih poduzeća. Korisnici se oslanjaju na ovaj online portal kako bi upravljali svojim elektroničkim računima, slali ih klijentima u odgovarajućem EDI formatu te arhivirali dokumente. Za tu opciju nije potrebno uvođenje softvera i odmah je spremna za korištenje.

 • PDF e-Račun

  EDITEL rješenje sjajan je odabir za društva koja izdaju velike količine računa mnoštvu malih klijenata. Svi podaci s računa (EDIFACT, CSV, I-DOC itd.) eksportiraju se iz ERP sustava društva i koriste se za izradu prilagođenih PDF računa. Osim toga, postoji mogućnost potpisivanja tih računa (PKI) te dodavanja opcije arhiviranja koja je u skladu s kriterijima revizija. PDF računi se dostavljaju primatelju računa putem e-maila (uključujući potvrdu) ili se umjesto toga mogu preuzeti s portala uporabom sigurne poveznice.

  Dostupne su i druge funkcionalnosti, kao što je vremenski žig, upravljanje podsjetnicima te mnoštvo izvješća koji su osmišljeni kako bi omogućili siguran postupak izdavanja računa.

 • e-Račun za međunarodna poduzeća

  Zakonski zahtjevi razlikuju se od zemlje do zemlje. Ispunjavanje tih zahtjeva može predstavljati izazov za korporacije s međunarodnim poslovanjem. Lokalne (posebno zakonske) zahtjeve često je teško provesti u IT sustavima s centralnim upravljanjem. EDITEL ima iskustvo u izdavanju računa u svim zemljama. Zahvaljujući našem namjenskom međunarodnom centru za e-Račune, uzimamo u obzir lokalne i tržišne uvjete, pri čemu nema potrebe za prilagodbom sustava naših klijenata.

 • Digitalno arhiviranje

  Koje god rješenje za e-Račune da odaberete, EDITEL nudi i rješenja za arhiviranje koja su u skladu sa zakonom i kriterijima revizija za sve podatke s računa, čime se osigurava zakonski propisan integritet dokumenta te autentičnost tijekom cijelog razdoblja pohrane. Djelatnici društva EDITEL rado će vam objasniti opcije koje su najbolje za vas.

 • Zakonski zahtjevi za elektroničke račune

  Elektronički računi moraju zadovoljiti četiri zahtjeva za pravo na porezni odbitak:

  • Autentičnost podrijetla elektroničkog računa
  • Integritet sadržaja
  • Čitljivost (ljudi moraju biti u stanju pročitati sadržaj)
  • Pristanak na primanje elektroničkih računa od ­subjekta koji prima usluge

  Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o lokalnim zakonskim propisima, kontaktirajte nas telefonom ili elektroničkom poštom. Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja.