Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDI: tradicija inovacije

EDI
Nadležni centar vašeg opskrbnog lanca

EDI - elektronička razmjena podataka, sinonim je za optimizirani postupak u lancu nabave već gotovo tri desetljeća. Danas je EDI ključna tehnologija za optimizaciju postupaka poduzeća s dugoročnom perspektivom, neovisno o tome radi li se o uporabi u cijelom poduzeću, među industrijama ili preko granica. 

EDI ili elektronička razmjena podataka, odnosi se na razmjenu elektroničkih poslovnih dokumenata između poslovnih partnera.  

Cilj EDI-ja je postići najvišu moguću razinu automatizacije postupaka putem integrirane razmjene podataka, izbjegavajući pritom fizičke i papirnate poslovne transakcije.

EDI se koristi za razmjenu informacija o narudžbama između maloprodajnih tvrtki i proizvođača i za postupke fakturiranja, što omogućuje e-račun. Koristi se i za slanje elektroničkih narudžbi za dostavu pružateljima logističkih usluga te navođenje informacija o artiklu ili obradu zahtjeva za plaćanje.

Standardizirana tehnologija omogućava poduzećima svih veličina i industrija u bilo kojoj zemlji da razmjenjuju poslovne podatke neovisno o komunikacijskom kanalu, formatu podataka i medijima koje koriste. To, između ostaloga, uključuje GS1 EANCOM® i/ili UN/EDIFACT za podatkovne formate, kao i identifikacijske standarde kao što su GLN, GTIN, SSCC….