Sie müssen Cookies in ihrem Browser aktivieren um diese Website/Applikation in vollem Umfang benutzen zu können.
Sie verwenden einen veralteten Browser mit möglichen Sicherheitsschwachstellen und können nicht alle Funktionen dieser Webseite nutzen.
Hier erfahren Sie, wie einfach Sie Ihren Browser aktualisieren können
+385 / 1 / 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA 99 39 62 020
EDI SAVJETOVANJE 99 68 97 128

EDI u automobilskoj industriji

O industriji

Automobilska industrija je i uvijek je bila glavni pokretač gospodarskog rasta. Industrija pokriva mnoga poslovna područja, od proizvodnje do logistike za originalne dijelove i dodatke do potpune proizvodnje vozila. Globalizacija je glavni faktor koji utječe na industriju, što zahtijeva visok stupanj koordinacije među pojedinačnim tvrtkama koje se obično temelje diljem svijeta. Austrija i zemlje srednje i istočne Europe smatraju se vrlo relevantnim učesnicima u pružanju automobilskih dijelova i razvoju novih tehnologija. Nadolazeći trendovi poput e-mobilnosti, digitalizacije, autonomne vožnje, emisije CO2 i još mnogo toga prevode se u nove i višestruke izazove za industriju.

Izazovi industrije

S obzirom na potrebnu besprijekornu koordinaciju između nekoliko automobilskih kooperanata, logističkih partnera i proizvođača, automobilska industrija je jedna od najzahtjevnijih industrija za automatiziranu nabavu robe. Uz kvalitetu, vremensku isporuku i transparentne logističke procese, visoki stupanj fleksibilnosti i kratki vremenski odazivi ključ su za dobivanje svih dijelova na proizvodnu liniju u pravo vrijeme. Elektronička razmjena podataka (EDI) je izvrstan saveznik kako bi se to dogodilo. Uostalom, glatka EDI komunikacija omogućuje uspješnu implementaciju složenih procesa i daje automobilskim tvrtkama konkurentnu prednost koja im je potrebna.

Koristi elektroničke razmjene podataka

EDI omogućava dobro koordiniranu i standardiziranu razmjenu logističkih informacija između proizvođača automobila i njihovih kooperanata. Dobivene koristi postaju osnovni zahtjevi u industriji.

  • Ubrzava obradu narudžbi
  • Omogućuje točno traženje i planiranje proizvodnje
  • Poboljšava kvalitetu podataka
  • Smanjuje transakcijske troškove za logističke procese
  • Transparentni i sljedivi podaci
  • Glatko "točno na vrijeme" komunikaciju
  • Brzo i intuitivno povezivanje novih dobavljača
  • Sljedivost u cijelom proizvodnom lancu

Korisne informacije na prvi pogled