+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Iz prakse – TMMCZ

Finger-pointing on the digital car tag in meaning - TMMCZ and EDI

Automobilska industrija: Točno na vrijeme s EDI-jem

Kao i sve druge, tako i automobilska industrija je pod pritiskom da smanji troškove. Neki od načina da proizvođači automobila smanje operativne troškove su da smanje svoju razinu zaliha i da isporuke od dobavljača idu izravno do proizvodne linije.

EDITEL-ovo EDI rješenje

Korištenje EDI komunikacije korisnog alata i već važnog dijela automobilske industrije, pomaže osigurati glatku opskrbu proizvodnim linijama, npr. u JIT (just-in-time) sustavu, a također pomaže spriječiti manjak komponenata isporuke. Proizvođač automobila TMMCZ odlučio je svoje EDI rješenje napraviti po najnovijoj i najsuvremenijoj tehnologiji te pružiti mu novi dizajn. EDITEL je odabran za provođenje zahtjevnih izmjena nakon što je pobijedio na natječaju kao novi pružatelj EDI-ja, za proizvođača automobila TMMCZ 2016. godine.

Raspon usluga, potencijal i profesionalni pristup EDITEL-a u okviru cjelokupnog procesa natječaja, zajedno s 30-godišnjim iskustvom u provedbi EDI projekta, više nas je i nego uvjerio.

Aleš Höfner, generalni direktor.

Izrada suvremenog web EDI portala s vrlo atraktivnim dizajnom, prema zahtjevima TMMCZ, predstavio je veliki izazov za EDITEL tijekom suradnje s TMMCZ-om, kao i dovođenje do nekoliko progresivnih poboljšanja. Korištenje web portala donijelo je nadogradnju logističkih dokumenata kao i drugih poslovnih dokumenata za sve TMMCZ dobavljače. Dobavljači također mogu koristiti tradicionalne EDI komunikacijske kanale, osim web portala za prijenos tradicionalnih formata automobilskih dokumenata, kao što su EDIFACT DELJIT, EDIFACT DELFOR i ODETTE DELINS ORDER. Besprijekorno spajanje dobavljača također je bio sastavni dio procesa migracije od izvornog pružatelja EDI-ja do EDITEL-a. TMMCZ je koristila uslugu upravljanja partnerima od strane EDITEL-a u tu svrhu.

EDI je bitan dio automobilskog sektora koji će se nastaviti razvijati, osobito u procesima upravljanja logistikom i skladištima. Tokom ovog uspješnog projekta puno smo naučili o fakturiranju PDF-a od EDITEL-a. Naši budući planovi također su postavljeni u tom smjeru , sažima Miloš Bareš, zaposlenik projekta TMMCZ, o važnosti elektronske razmjene podataka (EDI). EDITEL će i dalje biti dostupan kao dobro dokazani partner.

Ukratko

 • Besprijekorna migracija starog EDI rješenja u novi eXite® EDI sustav tvrtke EDITEL
 • Intenzivna komunikacija i podrška s EDI aktiviranjem 250 dobavljača.
 • Povećanje kvalitete i prijenosa znanja („know-how“) u korisničkoj podršci
 • Implementirani formati poruka:
  • EDIFACT DELJIT (plan dostave-točno-na-vrijeme)
  • EDIFACT DELFOR (najava dostave)
  • EDIFACT INVOIC (računi)
  • ODETTE DELINS (instrukcije dostave)

O tvrtki

TMMCZ-logoProizvođač automobila, Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o. (TMMCZ), sa sjedištem u Kolínu, u Republici Češkoj, zajednički je pothvat japanske tvrtke TMC i francuske PSA Groupe. Najveći proizvođač automobila na svijetu TMC i europski lider PSA Groupe potpisali su ugovor o suradnji u siječnju 2002. godine, a u veljači 2005. počeli su proizvoditi gradske automobile Toyotu Aygo, Peugeot 108 i Citroën C1. Izgradnja tvornice TMMCZ stajala je ukupno 20 milijardi CZK, što je do tada bila najveća strana investicija za projekt izgrađen doslovno na zelenom polju u srednjoj Europi. Trenutno je 2.400 zaposlenika uključeno u proizvodnju automobila, koje karakterizira pouzdanost i niska potrošnja, te je treća najveća automobilska tvrtka u Češkoj. Godišnji promet TMMCZ-a je oko 41 milijardy CZK.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.