Pregledom ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Kliknite ovdje kako biste saznali više.

HORECA

O djelatnosti

HORECA, odnosno industrija hotela, restorana i ugostitelja, jedna je od najslojevitijih industrija. Usluge hrane i pića dostupne su svugdje, od turizma (hoteli), zdravstva (ugostiteljstvo u bolnicama), akademskoj zajednici (sveučilišne menze) pa sve do drugih organizacija (poslovne kafeterije, catering). Svakoga dana restorani, hoteli, lanci restorana, cash&carry poduzeća i mnoge druge tvrtke naručuju, isporučuju ili obrađuju prehrambene proizvode, kao i drugu robu široke potrošnje koju trebaju, npr. proizvode za osobnu higijenu.

Izazovi u djelatnosti HORECA

Učinkoviti i pouzdani postupci vezani uz nadopunu robom ključan su faktor za sva poduzeća u ovoj industriji. Kako bi se ti proizvodi koristili za pripremu visokokvalitetnih jela u željenom trenu, potrebno je koordinirati velik broj administrativnih i organizacijskih postupaka. EDI je tu bitan sastojak.

Prednosti EDI-ja

Zahvaljujući elektroničkoj razmjeni podataka (EDI) među poslovnim partnerima, ti su svakodnevni postupci brži, pouzdaniji i ekonomičniji. EDI također ima i sljedeće prednosti:

  • cjelovit i točan asortiman proizvoda
  • automatizirani postupci naručivanja
  • izravne informacije vezane uz zamjenu artikala (npr. cijene)
  • smanjen trošak robe
  • poboljšana provjera računa
  • lakše periodično praćenje zaliha
  • smanjen manjak zaliha
  • upravljanje višekratnim predmetima za prijevoz (RTI-jevi)
  • i mnogi drugi.