+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI u Falkensteiner Hotels

EDI usluge za Falkensteiner Hotels

EDI usluge za Falkensteiner Hotels

Kao jedan od najvećih hotelskih lanaca u srednjoj i istočnoj Europi, FMTG koordinira veliki broj administrativnih i organizacijskih procesa na svakodnevnoj osnovi. Prije svega, kupnja hrane u pravo vrijeme i izvrsne kvalitete je njihov glavni cilj. Ranije korišteni postupci u lancu nabave robe bili su vezani na ručni rad i papir. No, to je dugotrajan proces koji je sklon pogreškama. FMTG stoga je tražio priliku za automatiziranje takvih procesa, a sve u nastojanju osiguranja učinkovitog lanca nabave uz zadržavanje vrhunske kvalitetu.

Zahvaljujući podršci koju nam je pružio EDITEL, povezivanje svih partnera bilo je kao „povjetarac“. EDITEL nas je u potpunosti podržao u ovom procesu, kao što je bilo kontaktiranje naših dobavljača i pružanje pomoći tijekom cijelog procesa implementacije. Budući da je eXite dostupan u mnogim zemljama, nismo imali problema s povezivanjem naših poslovnih partnera u Hrvatskoj, Austriji, Slovačkoj i Češkoj. Mi planiramo spojiti i sve ostale zemlje. Stefan Unterlader, voditelj projekta

Rješenje

S EDITEL-ovom uslugom eXite EDI, FMTG je pronašao idealno rješenje. Putem eXite sučelja hotelska grupa može doprijeti do svih dobavljača. Trenutno je povezano između 120 i 130 partnera koji razmjenjuju matične podatke artikla (PRICAT), otpremnice (DESADV) i fakture (INVOIC). Sustav djeluje i na međunarodnoj razini. Nabava za oko 33 hotela u sedam zemalja usklađena je centralno putem eXite, s dobavljačima iz različitih zemalja i različitih industrija. Oslanjajući se na elektronički proces nabave robe, hotelska grupa također ima koristi od ažuriranih i točnih informacija o inventaru, što čini popis robe lakšim nego ikad.

Integrirano ERP sučelje

Automatizirana obrada podataka u vlastitom ERP sustavu tvrtke koju provodi programski partner Delegate dodatno smanjuje potrebu za ručnim zahvatom. Time značajno povećava kvalitetu podataka. Uvođenje elektroničkog fakturiranja na FMTG – posebno za dobavljače s velikim brojem dokumenata – osigurava veću kvalitetu fakturiranja, uštede na potvrdi faktura i nižoj stopi pritužbi. FMTG je sada u stanju upravljati nabavkom robe na ekonomičan i učinkovit način. Uvođenjem arhive, posljednji korak procesa u EDI komunikaciji uspješno je dovršen u Falkensteineru 2018 g. Ne samo fakture u EDIFACT formatu, već i ostale fakture iz sustava za upravljanje robom automatski se izvoze u ovu arhivu u obliku PDF-a.

Prednosti zahvaljujući EDI-ju u Falkensteiner-u

  • Točni i ažurni matični podaci proizvoda
  • Ažurirano stanje robe kao rezultat elektroničkih otpremnica
  • Pojednostavljena inventura
  • Jednostavno povezivanje s novim poslovnim partnerima, lokalnim ili međunarodnim
  • EDITEL pruža podršku i pomoć poslovnim partnerima prije, za vrijeme i nakon implementacije
  • Više kvalitete i uštede vremena u procesu fakturiranja
  • Arhiviranje u skladu sa zakonom

Tvrtka

Falkensteiner Michaeler Tourism Groupa (FMTG) jedna je od vodećih regionalnih grupa koje pružaju turistički povezane proizvode i usluge u Srednjoj Europi. FMTG je aktivan u svim područjima razvoja turizma i gradnji hotela, rezidencija, apartmana sa uslugom te građevina mješovite namjene. Osim toga, korporacija upravlja tim objektima, ali ih i prodaje.

Logo copyright Falkensteiner Hotels

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.