+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Optimizirano kretanje robe u Intermodu s eXite®

Intermod namještaj

Optimizirano kretanje robe s eXite®

Elektronička razmjena podataka (EDI) revolucionizirala je način na koji tvrtke razmjenjuju poslovne informacije. Klasični poslovni dokumenti poput otpremnica, narudžbi i računa, koje su nekada zahtijevale fizičku dostavu ili slanje putem e-maila, sada se mogu brzo, sigurno i učinkovito razmjenjivati putem elektroničkih kanala. Da bi ubrzala i olakšala svoje poslovne procese, firma Intermod odlučila se obratiti EDITEL-u u toj realizaciji.

Osim brzine i preciznosti, EDI također omogućuje bolje praćenje i vidljivost poslovnih transakcija. Tvrtke mogu pratiti status razmjene dokumenata u stvarnom vremenu, što pomaže u smanjenju zastoja i povećava transparentnost poslovnih procesa.

Svi dobavljači preko jednog sučelja

Sve što je potrebno je jedna veza na eXite® kako bi Intermod došao do svih svojih dobavljača.
U lancu opskrbe, otpremnica je ključni dokument jer prati kretanje robe od prodavača do kupca. Kroz EDI, otpremnica se može generirati, poslati i primati u nekoliko trenutaka. Ovo ubrzava logističke procese i smanjuje potrebu za ručnim unosom podataka. Narudžbe, s druge strane, omogućuju kupcima da naruče proizvode ili usluge od dobavljača. EDI olakšava ovaj proces omogućavajući automatiziranu razmjenu narudžbi i potvrda o njihovom prijemu.

Računi, kao završni korak u transakcijskom lancu, također su prilagođeni elektroničkoj razmjeni putem EDI-ja. Kada je račun generiran u elektroničkom obliku, njegova razmjena i obrada postaju brzi i precizni. To također eliminira potrebu za tiskanjem papirnatih računa i smanjuje potencijalne greške.

U okviru elektroničke razmjene podataka, e-arhiva igra ključnu ulogu. Umjesto da se fizički arhiviraju papirnati dokumenti, e-arhiva omogućuje pohranu elektroničkih dokumenata na siguran i organiziran način. Ovo olakšava pristup podacima, ubrzava pretraživanje i smanjuje potrebu za fizičkim skladištenjem. Pohranjivanje elektroničkih dokumenata u oblaku također osigurava njihovu dostupnost čak i u slučaju hardverskih problema ili nesreća.

Integrirano ERP sučelje

Također, podaci se automatski obrađuju putem internog ERP sustava, implementiranog od strane firme Tetrada iz Zadra, čime se smanjuje potreba za ručnim radom i dramatično povećava kvaliteta podataka.
Elektronički račun značajno povećava kvalitetu cjelokupnog procesa fakturiranja, štedi vrijeme za provjeru računa i smanjuje reklamacije dobavljača. Intermod je sada u poziciji upravljati svojom nabavom robe na troškovno učinkovit način.

Zaključak:

Elektronička razmjena podataka i e-arhiva značajno unaprjeđuju način na koji tvrtke obavljaju svoje poslovanje. Ova tehnološka rješenja omogućuju veću efikasnost, smanjenje troškova i bolje upravljanje poslovnim dokumentima, stvarajući time konkurentske prednosti za tvrtke u današnjem digitalnom svijetu.

O Intermodu

Intermod_logoRazvojni put INTERMODA d.o.o., Zadar, sažet u jednoj rečenici bio bi: od proizvođača gornjih dijelova obuće do jednog od najvećih domaćih trgovačkih lanaca prodaje namještaja, opreme, bijele tehnike i sl., te renomirane hotelske kuće. Tvrtka je službeno osnovana 29. svibnja 1990. godine. Nastala je kao zajednička tvrtka sa stranim partnerom čija je osnovna djelatnost bila proizvodnja gornjih dijelova obuće za stranog partnera. Međutim, već iduće godine, zbog ratnih zbivanja na ovom području, proizvodnju nije bilo moguće nastaviti i Intermod se u svojoj poslovnoj politici potpuno okreće trgovačkoj djelatnosti namještajem i ostalom opremom za kućanstvo.

Tijekom niza godina sagrađeni su prodajni centri u Zadru i Dugopolju, te kupljen jedan kat robne kuće u Dubrovniku. Paralelno s vlastitim investicijskim projektima, trgovačka djelatnost društva širila se unajmljivanjem poslovnih prostora i to u Makarskoj i Metkoviću, čime je pokriveno područje čitave Dalmacije. Sve do 2009. godine, tvrtka je u Zagrebu imala veliki veleprodajni centar, ali koji je, zbog krize koja je značajno utjecala na pad trgovine namještajem, zatvoren. Danas Intermod ima 6 vlastitih salona namještaja i 7 salona namještaja zajedno sa franšiznim partnerima.

Tijekom 2001. godine realizirana je kupnja hotela PINIJA, čime se osnovna djelatnost društva širi na turističko-ugostiteljsku djelatnost. INTERMOD zapošljava do 250 radnika, ovisno o dijelu godine s obzirom na sezonski karakter turističke djelatnosti.

Danas je INTERMOD stabilna tvrtka uz solidnu likvidnost i nikakvu kreditnu zaduženost.

Logo copyright Intermoda d.o.o.
Symbolic image copyright freepik

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.