+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDITEL Adria – povezana na centralnu platformu za e-Račun

EDITEL ADRIA – REGISTRIRANI PROVIDER ZA E-RAČUN PREMA DRŽAVI

Hrvatska je, kao zemlja članica EU, obavezna od 1. prosinca 2018. primjenjivati Zakon o obaveznom e-Računu u javnoj nabavi prema europskoj Direktivi (2014/55/EU). Svi sudionici javne nabave su obvezni zaprimati elektroničke račune, te od 1.srpnja 2019 svi sudionici javne nabave su obvezni slati elektroničke račune. Direktiva predviđa obvezu spremnosti za zaprimanje računa u elektroničkom obliku za sve javne naručitelje. Tu se misli na tijela državne uprave, jedinica regionalne i područne samouprave, javnih poduzeća i ostalih oblika javne administracije.

Cilj Direktive je ubrzanje procesa nabave, smanjenje troškova gospodarskih subjekata, povećanje transparentnosti, te olakšavanje prekogranične nabave.

S ponosom ističemo da je EDITEL Adria u okviru ovog projekta postala registrirani pružatelj usluga razmjene e-Računa s Fininim sustavom e-Račun za državu.

Editel Adria pruža svojim korisnicima i usluge EDITEL e-Arhive za pohranu e-Računa koja je uvjet prema zakonu.

Registar korisnika e-Računa je registar poslovnih subjekata i pripadajućih poslovnih jedinica koje samostalno mogu primati i slati račune, a koji su registrirani na Finin servis e-Račun.

U Registru korisnika se također nalaze i obveznici javne nabave registrirani kao korisnici servisa e-Račun za državu te korisnici drugih informacijskih posrednika povezanih s Fininim servisom e-Račun za državu.

Neke od prednosti uvođenja e-Računa u javnu nabavu:

  • Smanjeni administrativni troškovi
  • Bolja raspodjela ljudskih resursa
  • Sigurna arhiva računa i popratnih dokumenata
  • Brže i jednostavnije pretraživanje primljenih i arhiviranih računa
  • Brža i jednostavnija revizija računa

Dosta je bitna kvalitetna podrška i edukacija od strane informacijskih posrednika. Svi uvijek želimo da optimizacija prođe što lakše, da se osigura klijentima nesmetano korištenje sustava. I naravno, da se dugoročno izgradi povjerenje klijenata za ovaj novonastali princip rada.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.