+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

E-RAČUN U ATLANTIC GRUPI

EDITEL Adria uspješno implementirala e-Račun u Atlantic Grupi

Približavanjem roka za obavezno slanje e-Računa prema javnim naručiteljima, prema Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, a u skladu sa EU normom EN 16931-1, i Atlantic Grupa je ušla u završnicu zahtjevnog projekta. EDITEL Adria je uspješno implementirala e-Račun u Atlantic Greupi.

Potrebu za slanjem takvog računa imali su Atlantic Trade, Cedevita, Bionatura Bidon vode, Farmacia zdravstvena ustanova i Atlantic Pharmacentar.

Nekoliko različitih ERP-ova s različitim formatom računa i različita poslovna područja kojima se bave navedene tvrtke, zahtijevali su sistematičan pristup rješavanju zahtjeva.

Oformljen je tim u kojem je bilo uključeno više od deset IT i financijskih stručnjaka. To su stručnjaci iz pojedinih tvrtki Atlantic Grupe, stručnjaci iz vanjskih ERP-ova te konzultantskih kuća. EDITEL je imao u svemu tome veliki udio u pružanju usluga. Radi se o uslugama pripreme rješenja i prenošenja e-Računa u UBL 2.1 koji je zahtjevan Zakonom na Finin portal za e-Račun za državu.

EDITEL-ove usluge:

  • Konzalting i priprema rješenja
  • Konverzija iz različitih formata u UBL 2.1
  • Digitalno potpisivanje
  • Komunikacija i prenošenje e-Računa na Finin portal e-Račun za državu
  • Verifikacija povratnih statusa
  • e-Arhiviranje e-Računa

O Atlantic Grupi

Atlantic Grupa je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Zagrebu te tvrtkama i predstavništvima u 9 zemalja unutar i izvan regije, čiji se proizvodi prodaju na više od 40 tržišta. Jedna je od vodećih tvrtki na području JI Europe, u prehrambenoj industriji (brendovi Barcaffe, Grand kafa, Argeta, Cockta, Kala, Cedevita, Donat Mg, Bakina Tajna, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Dietpharm) i distribuciji robe široke potrošnje (uz vlastiti asortiman i brendovi principala kao što su Johnson&Johnson, Mars, Ferrero, Unilever, Hipp, Philips, Duracell i dr.). Atlantic Grupa zapošljava gotovo 5500 ljudi, a skladišno logistički poslovi odvijaju se preko sustava od 16 distributivnih centara na području regije.

Logo copyright Atlantic Grupa

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.