+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Future Zone Award

EDITEL je dio inicijative za digitalizaciju logistike putem blockchain tehnologije

Na poziv revizijske i konzultantske tvrtke EY, GS1 Austrija i EDITEL Austrija, zajedno s poznatim logističkim kompanijama kao što su DB Schenker i LKW Walter i Bundesvereinigung Logistik Österreich (BVL), kao i Bečko ekonomsko i poslovno sveučilište, sudjelovat će u inicijativi za digitalizaciju logistike putem blockchain tehnologije.

Cilj inicijative je provedba zajedničkog pilot projekta namijenjenog procjeni korisnosti blockchain tehnologije za otpremu i logističku industriju. Definiran je slučaj prve uporabe koji se vrti oko digitalizacije otpremnih dokumenata. Ovi otpremni dokumenti uglavnom su na papiru i stoga su često nekontrolirani u rukovanju i primopredaji. U narednim radionicama, sudionici ove inicijative povremeno će pratiti i analizirati moguće rješenje digitalizacije specifičnih otpremnih dokumenata pomoću blockchain tehnologije. Jedan od ciljeva je osigurati dostupnost, pristup i daljnju obradu dokumenata u svakom trenutku i za sve sudionike u procesu.

Očekuje se da će ovo rješenje za industriju automatizirati oko 75 milijuna procesa u austrijskim logističkim tvrtkama godišnje. Pri tome će uštedjeti dvanaest milijuna listova papira. Gerd Marlovits, predsjednik Uprave EDITEL Austrija GmbH, objašnjava zašto je EDITEL odlučio aktivno pridonijeti ovoj inicijativi:

Iako ne očekujemo da će blockchain tehnologija u skoroj budućnosti zamijeniti EDI procese, ovo je odlična prilika za nas kao pružatelje EDI usluga da dobijemo važan uvid u mogućnosti i iskoristimo postojeće sinergije. Planiramo se osloniti na to iskustvo za naša buduća rješenja.

Generalni direktor GS1 Austrija, Gregor Herzog, također je uvjeren da „ova tehnologija za pohranu podataka ima ogroman potencijal za logistiku i upravljanje lancem opskrbe. Svi povezani događaji stoga su vrlo važni za GS1 Austriju, s obzirom na našu funkciju kao centar informacija. Radujemo se što ćemo dijeliti naše stručno znanje i biti dijelom ovog procesa.”

Ukratko

  • Prvo konkretno rješenje je digitalizacija otpremnih dokumenata
  • Sudionici u predstavljanju su EDITEL Austrija, GS1 Austrija, DB Schenker, LKW Walter, Bundesvereinigung Logistik Österreich (BVL) i Bečko sveučilište za ekonomiju i poslovanje; uskoro slijede dodatni partneri
  • Smanjuje troškove, povećava transparentnost, štiti od krivotvorenja i štedi vrijeme i resurse
  • Nakon analize i pilot faze u 2019. godini, očekuje se da će projekt rezultirati stvaranjem komercijalne platforme
Future Zone Award za blockchain tehnologije

Gerd Marlovits (generalni direktor EDITEL Austrija), Alexander Schaefer (direktor IT-a EDITEL Austrija) i Gregor Herzog (generalni direktor GS1 Austrija) sa zadovoljstvom prihvaćaju nagradu Future Zone 2019

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.