+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

UDI prijenos podataka

EDITEL je certificirani pružatelj za prijenos UDI podataka prema SAD-u

UDI (Jedinstveni indentifikator medicinskih uređaja) je svjetski sustav za standardiziranu identifikaciju medicinskih proizvoda koji je usvojila američka FDA (Uprava za hranu i lijekove) još 2014. godine. Za proizvođače medicinskih proizvoda u Europi, to znači da moraju zadovoljiti sve zahtjeve vezane uz UDI ako žele izvoziti svoje proizvode na američko tržište. Nakon trogodišnjeg prijelaznog razdoblja, europski UDI zahtjevi za identifikaciju i registraciju stupit će na snagu u travnju 2020.

Ovi su zahtjevi slični pravilima FDA-e o UDI-ju. Proizvođači u EU-u trebaju pohranjivati podatke specifične za proizvod. Pored toga, potrebno je mapirati podatke za povezane procese (označavanje, prijenos podataka itd.). UDI zahtijeva od proizvođača da pruži jedinstvene podatke o proizvođaču i o proizvodima i / ili ambalaži. Također, proizvođači moraju održavati matične podatke u centraliziranoj bazi podataka.

EDITEL je certificirani pružatelj za prijenos UDI podataka prema SAD-uZa američko tržište ova baza podataka je GUDID (Global UDI Database). Ako proizvođači prodaju samo ograničenu količinu proizvoda, mogući je ručni unos podataka u GUDID web aplikaciju. Za učinkovitu obradu većih količina proizvoda preporučuje se stvaranje automatiziranog sučelja. Kao službeni pružatelj usluga FDA treće strane, EDITEL nudi svoje testirano rješenje za automatizirani prijenos podataka na GUDID.

Nakon postupka provjere valjanosti i pretvorbe, sustav se oslanja na sučelje EDI platforme eXite kako bi pretvorio interne datoteke proizvođača u HL7 poruku za podnošenje FDA-u. Alat za nadzor poslovanja bilježi svaku prijavu i njezin uspješan završetak. Prema Gerdu Marlovitsu, izvršnom direktoru EDITEL-a, najbolja rješenja i prakse te bliska suradnja s GS1 Austrija čine EDITEL pružateljem izbora kad je u pitanju prijenos UDI podataka.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.