+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 99 39 62 020
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 68 97 128

Migracija SOAP Web usluga – verzija 3.0

Migracija SOAP Web usluga

SOAP (skraćenica od Simple Object Access Protocol) specifikacija je protokola za razmjenu poruka i razmjenu strukturiranih informacija kod implementacija web usluga u računalnim mrežama. Za format poruke koristi XML Information Set, a oslanja se na protokole aplikacijskog sloja, najčešće na protokol za prijenos hiperteksta (HTTP) za prijenos poruka.

SOAP omogućuje povezivanje procesa koji se izvode na različitim operativnim sustavima (Windows, macOS i Linux), kao što su provjera autentičnosti, autorizacija i komunikacija, pomoću XML-a programskog jezika (proširivog jezika za označavanje podataka). Budući da su web protokoli poput HTTP-a instalirani i rade na svim operativnim sustavima, SOAP omogućuje klijentima da pozivaju web usluge i primaju odgovore neovisno o programskom jeziku i platformama. Ovakvim načinom razmjene podataka nema ovisnosti o tehnologiji koja se koristi na strani pošiljatelja, ni o tehnologiji korisnika kao krajnjeg primatelja.

Ovaj protokol također preporučuje konzorcij W3C koji je upravno tijelo za sve web standarde. Zbog navedenih prednosti mnoge tvrtke i ERP sustavi odabiru baš SOAP web usluge kao komunikacijski kanal kojim će razmjenjivati EDI poruke sa partnerima. Najnovijim izdanjem eXite® sustava postavljena je nova verzija 3.0 naših SOAP web usluga.

Uz mnoge različite komunikacijske kanale (P2P, AS2, OFTP, X.400, FTP-ovi, …) koji su podržani kroz Editel eXite® platformu, povezivanje sa EDI partnerima kroz sada nadograđenu SOAP Web uslugu postaje još sigurnije i jednostavnije. Svi poslovni dokumenti, kao što su elektroničke narudžbe, otpremnice, računi i ostali dokumenti, prenose se u stvarnom vremenu na siguran i pouzdan način.

Prednosti:

  • Pouzdani prijenos poslovnih dokumenata u stvarnom vremenu
  • Jedna veza za sve poslovne partnere
  • Maksimalna sigurnost i dostupnost podataka
  • Mogućnost praćenja svih transakcija
  • Utemeljeno na međunarodnim standardima

Migracija SOAP Web usluga

Stara verzija Editel SOAP Web usluga bit će dostupna do 31.8.2021, do kada se mogu koristiti obje verzije i obavljati potrebna testiranja i razvoj. U navedenom razdoblju Editel support tim pruža punu podršku postojećim i novim partnerima, kao i pružateljima ERP rješenja koji nadograđuju ili razvijaju SOAP Web usluge.

Symbolic image copyright istockphoto, metamorworks

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.