+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

Elektroničko arhiviranje sa EDITEL e-ARCHIVE

Elektroničko arhiviranje sa EDITEL e-ARCHIVE

Arhiviranje digitalnih dokumenata

Arhiviranje digitalnih dokumenata nametnulo se kao logično rješenje za završetak automatiziranih poslovnih procesa trgovačkog lanca Bakmaz. Arhiviranje osigurava maksimalno smanjenje količine potrebnog prostora i resursa. Također pohranjuje relevantne dokumente koji vam mogu biti potrebni i to na mjesto udaljeno samo nekoliko klikova mišem.

Elektroničko arhiviranje sa EDITEL e-ARCHIVE

Rješenje za arhiviranje društva EDITEL e-ARCHIVE omogućuje automatsko pohranjivanje svih vrsta digitalnih informacija ili datoteka te uključuje mnoštvo funkcionalnosti, posebice vezano uz arhiviranje EDI poruka. EDI poruke u EDITEL e-ARCHIVE se pohranjuju tako da se automatski označe sa svim metapodacima koje su u porukama i po kojima je moguća pretraga i analitika. EDITEL e-ARCHIVE uz korištenje „state-of-the-art“ tehnologije Hash Chain, osigurava najviše standarde sigurnosti i integritete. EDI poruke se mogu vizualizirati u ljudsko čitljivom formatu s vizualizacijom u realnom vremenu (On The Fly Visualistion).

Nadalje, sigurnosni standardi društva EDITEL jamče da ovo rješenje za arhiviranje zadovoljava kriterije revizija (pravna usklađenost u skladu s Direktivom EU-a 2010/45/EU, što potvrđuje i revizorska tvrtka EY), što ga čini savršenim odabirom za pohranu osjetljivih podataka za koje je ključan integritet podataka (npr. računi, dokumenti, ugovori itd.). Osim pravne usklađenosti s Direktivom EU-a 2010/45/EU, arhiva je samim time usklađena i sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. EDITEL-ovo rješenje za arhiviranje dostupno je kao usluga kojom se upravlja izvana (Cloud usluga) ili interno (lokalno rješenje), a Bakmaz se odlučio za lokalno rješenje i arhiviranje svih tipova EDI dokumenata koji se razmjenjuju (narudžba, otpremnica, račun).
Na taj način osigurana je sljedivost dokumenata.

Prednosti:

 • Maksimalni sigurnosni standardi
 • Arhiviranje svih formata datoteka i podataka (posebno EDI formata)
 • Sukladnost s Direktivom EU-a 2010/45/EU
 • Integritet podataka s Hash Chain
 • Integrirano sučelje za EDI platformu eXite®
 • Online pristup putem pretraživača na svim platformama (PC, Tablet, Phone)
 • Prikaz i preuzimanje izvornih dokumenata
 • Ispis kopija dokumenata
 • Kontrola i pregled životnog ciklusa svakog dokumenta (log monitor)
 • Export za pristup poreznim revizorima

Sukladnost s pravnim propisima za arhiviranje elektroničkih računa potrebno je osigurati tijekom cijelog razdoblja pohrane, a to uključuje sljedeće osnovne zahtjeve:

 • Autentičnost izvora elektroničkog računa (osiguranje identiteta pružatelja
  usluga ili izdavatelja računa)
 • Integritet njegova sadržaja (traženi sadržaj nije mijenjan)
 • Čitljivost (sadržaj mora biti jasan i razumljiv ljudima)

O tvrki Bakmaz d.o.o.

Bakmaz d.o.o. osnovan je 1990. godine, a osnovna djelatnost poduzeća je trgovina na veliko i malo. Sa svojim prodajnim mjestima pokriva područje Zadarske županije i Ličko senjske županije. Danas poduzeće ima 135 prodajnih mjesta i više od 500 zaposlenika.

Posjeduje vlastiti vozni park, te skladišni prostor veličine 3000 m2, a u strukturi prodajnih mjesta zastupljeni su svi prodajni formati.

Od 2001. godine Bakmaz d.o.o. je članica udruženja regionalnih trgovačkih lanaca CBA, danas NTL.

Bakmaz d.o.o. dobitnik je Zlatnih plaketa – Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Zadar za najuspješnije trgovačko društvo za 1997, 1998, 1999 i 2000. godinu u kategoriji srednjih trgovačkih društva.

Symbolic image copyright istockphoto, photo credit D3Damon

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.