+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Pivarska tradicija i EDI tehnologija

Pivarska tradicija i EDI tehnologija

EDI u 350 godina staroj pivarskoj tradiciji – Prvo hrvatsko pivo 1664

Ova osječka pivovara više je od proizvođača piva – duga pivarska tradicija i utjecaj na lokalnu zajednicu čine ih važnim akterima društva. Osječka pivovara zauzima mjesto kao najbolja između dva svijeta „najmanja od najvećih i najveća od najmanjih“. Definiraju se kao velika craft pivovara koja je beskompromisna u proizvodnji, inovativna, iznenađujuća, otvorena i iskrena. Nezavisna pivovara s hrvatskim podrijetlom i hrvatskom kvalitetom.

Kako bi održala visoku kvalitetu proizvoda i zadovoljne kupce, tvrtka Prvo hrvatsko pivo 1664, odlučila je unaprijediti svoje mogućnosti implementiranjem elektroničke razmjene podataka, obrativši se stručnjacima iz EDITEL-a.

Ključna poboljšanja koja su proizašla iz implementacije EDI-ja bila su prije svega smanjenje skupih logističkih pritužbi uzrokovanih ljudskim pogreškama kao i smanjenje vremena potrebnog za rukovanje pošiljkama. Kao rezultat toga, eliminirana je potreba za ručnim unosom podataka. To je pak omogućilo učinkovitije korištenje raspoloživih ljudskih resursa.

EDI poslovanje omogućilo im je pojednostavljenje ili čak potpunu automatizaciju procesa koja se prethodno izvodila ručno. To je prvenstveno zahvaljujući stvaranju i automatskoj obradi podataka sadržanih u porukama kao što su ORDERS (narudžbenica), DESADV (otpremnica) i INVOIC (račun), kako od strane Prvog hrvatskog piva, tako i od strane njegovih klijenata i dobavljača.

S operativnog aspekta, od najvećeg je značaja implementacija elektroničke otpremnice – DESADV izvještaja. Ona će znatno olakšati i oplemeniti prijem robe unutar blagajničko-skladišnih sustava, a time i olakšati uslugu. Nakon primitka robe izravno slijedi elektroničko fakturiranje i eventualno naručivanje, što se u nekim slučajevima radi hibridno u kombinaciji s portalskim rješenjima pojedinih dobavljača.

Zahvaljujući EDI-ju, postignute su sljedeće prednosti:

  • optimizacija proizvodnog procesa,
  • smanjenje troškova,
  • smanjenje vremena otpreme i obrade narudžbi,
  • eliminacija rizika od pogreške,
  • smanjenje troškova reklamacija,
  • udovoljavanje zahtjevima kupaca i dobavljača,
  • jamstvo sigurnosti obrade podataka.

Na ovaj način kupac će dobiti bolji pregled svih potrebnih dokumenata. I prije svega, dobiti će dragocjeno vrijeme koje je prije morao posvetiti administraciji.

Kvaliteta ne poznaje kompromis. Iz tog razloga, Osječka pivovara želi svojim dugogodišnjem iskustvom i uz pomoć novih tehnologija i partnera stvarati domaće, zdravo, ukusno pivo. Pivo kojim nadmašuje samu sebe i koje je spremna podijeliti s ljubiteljima piva.

O Prvom hrvatskom pivu 1664

Osječko-logo-case-studyPrva slavonska parna pivovara i tvornica leda izgrađena je 1856. godine, na slobodnom mjestu blizu središta grada. Vlasnik je bio Caetan Šeper. Pivovara Caetana Šepera bila je među prvima u Osijeku koji su imali električnu struju, i to iz vlastite elektrane na ugljen još početkom dvadesetog stoljeća.

Nakon drugog svjetskog rata, pivovara je nacionalizirana i pripojena Vinoprometu. Otkako je 1985. pivovara počela ponovno samostalno poslovati, vratili su se novim-starim okusima. Ponudili su Esseker pils za sladokusce (1995.), vratili se proizvodnji crnog Osječkog (1997.) i uveli prvo pivo s dodatkom osvježavajućeg voćnog soka na domaćem tržištu – Biker [njem. radler] pivo (2001.).

Ambalaža za Blagdansko pivo ušlo je u 2011. među 10 najzanimljivijih ambalaža po izboru uglednog Dielinea. Pivovara je 1990. godine bila jedna od najvećih u Jugoslaviji s proizvodnjom većom od 400.000 hl godišnje. Bez obzira na velika oštećenja koje je pretrpjela tijekom rata i učestalih bombardiranja, proizvodnja nije bila obustavljena i Osječko je nastavilo silaziti s proizvodnih traka u nešto smanjenom kapacitetu. Pivovara je ostala simbolom slavonskog inata, ustrajnosti i predanosti. U portfelju Prvog hrvatskog piva 1664 nalaze se brendovi Osječko svjetlo pivo, Osječko crno pivo, Osječki crni Radler, Prvo hrvatsko pivo 1664, Ful dobro pivo.

Symbolic image copyright pixabay
Logo copyright Prvo hrvatsko pivo 1664

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.