+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDITEL Adria na konferenciji Smart industry 2022

Smart-industry-2022_l

„Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva“

Ove godine konferencija Smart industry koju je organizirao Poslovni dnevnik održala se 11. listopada u Zagrebu, u hotelu Hilton Garden Inn . Kao najutjecajniji poslovni medij u Hrvatskoj, želi doprinijeti edukaciji o važnosti teme Smart Industry modela u Hrvatskoj.

Poslovni dnevnik nastoji podržati domaće tvrtke i institucije te lokalne i regionalne samouprave koje su aktivno krenule u osvještavanje stručne i šire javnosti o nužnosti promišljanja i provođenja Smart Industry modela s ciljem poticanja gospodarskog rasta. Tema same konferencije je bila Pametnim industrijama do ubrzanog razvoja i rasta hrvatskoga gospodarstva. Kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse pokazao se stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva. Vidjeli smo koje su aktivnosti u planu, primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju. Na konferenciji je bilo više od 150 sudionika. Kao poseban gost u dvorani se pojavio i robot koji je pozdravio okupljene te im poželio dobrodošlicu.

Editel Adria je kao i prošle godine, tako i ove, bila prisutna kao sponzor i panelist na panelu Digitalizacija malog i srednjeg poduzetništva.

Božidar Bajsič je kroz pitanja na panelu predstavio digitalnu transformaciju sa EDI-jem u procesima među organizacijama. Posebno je naglasio primjere dobrih praksa, gdje je EDITEL kroz analizu i realnim mjerenjem učinka došao do rezultata. EDI je na području slanja eRačuna na realnom primjeru smanjio trošak slanja računa za 79,50% samo na strani pošiljatelja. S time da još većih učinaka ima na strani primatelja, ako se napravi integracija. Isto tako je g. Bajsič prezentirao pozitivan učinak kod implementacije eDostavnice na strani kupca koji koristi EDITEL rješenje. Tu se kod zaprimanja robe u skladištu uštedilo u prosjeku 640 minuta dnevno ili skoro 1,5 radnog mjesta.

Više o panelu možete pronaći na linku Panel diskusija.

Konferencija je završila s forumom Meet the buyers. Editel je imao nekoliko zanimljivih diskusija s učesnicima konferencije o rješenjima na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija.

Zaključak svih diskusija je potvrda da implementacija digitalnih rješenja uvelike pomaže u napretku svih grana gospodarstva, kao i u javnoj administraciji, te da još ima prostora za napredak.

Symbolic image copyright, Jurica Galoić, Pixsell

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.