+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Uvođenje EUR-a i EDI

Uvođenje EUR-a i EDI

Aktualna tema u Hrvatskoj

Jedna od aktualnih tema poslovanja u HR je prelazak na novu valutu EUR koja se uvodi od 1. siječnja 2022. Pravila su poznata, stoga ih nećemo ponavljati.  

Kako uvođenje EUR-a utječe na EDI?

Valuta se koristi u EDI računima, odobrenjima, cjenicima i drugim EDI porukama. Ako je digitalna razmjena podataka s EDI-jem napravljena prema standardima GS1, onda je prelazak u EDI na novu valutu posve bezbolan i ne traži nikakve prilagodbe. Po tim međunarodnim standardima valuta je varijabla koja se jednostavno preuzima od ERP-a ili IT-a koji šalje podatke.

Nažalost, realnost u EDI rješenjima na HR tržištu nije posve sukladna standardima. Puno rješenja za EDI ima fiksiranu valutu na dosadašnji HRK. Sva takva nestandardna rješenja treba popraviti i ponovno provjeriti kako bi EDI funkcionirao na vrijeme.

Rješenja u EDITEL Adrija su sukladna GS1 standardima jer smo mi promotor tih standarda. Našim korisnicima s našim iskustvom možemo pomoći kako napraviti EDI kvalitetnim i sukladnim najboljim praksama, pa i u smislu podrške različitim valutama, ne samo EUR.

Ako želite saznati više o EDI-ju i našim rješenjima, rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja. Kontaktirati nas možete na mail prodaja@editel.hr

Symbolic image copyright Pixabay

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.