+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

EDI implementacija u INGLOT-u

Woman uses cosmetics

Pokretanje EDI komunikacije

INGLOT je poljski proizvođač kozmetike sa širokim asortimanom kozmetike dostupnim u cijelom svijetu. Od 2019. tvrtka uspješno koristi EDI komunikaciju koju implementira EDISON SA.

Godine 2019. INGLOT je započeo suradnju s EDISON SA u nastojanju da implementira elektroničku razmjenu podataka kako bi omogućio komunikaciju sa svojim poslovnim partnerima. Sve veće širenje klijenta na inozemna tržišta učinilo je ovaj potez nužnim. INGLOT proizvode sve češće možete vidjeti u brojnim drogerijama i trgovačkim lancima u Poljskoj i inozemstvu. Veći poslovni partneri zahtijevaju standardizirane datoteke i učinkovitu komunikaciju te u konačnici vide EDI kao ključan alat za poslovni razvoj. Zajednički projekt uključivao je sljedeće aktivnosti: pokretanje EDI komunikacije, osobito na području inozemnih veza, integraciju s ERP sustavom korištenjem Connectora 3.0 te implementaciju usluge konverzije poruka. Kako je točno provedena implementacija?

Mape prijevoda

Proces je započeo integracijom EDI-ja s ERP sustavom. Činjenica da je renomirani proizvođač kozmetike koristio vlastiti format datoteke, integracija se pokazala  prilično izazovnom. To je zahtijevalo prilagodbu u okruženju klijenta i izradu odgovarajućih konverzija poruka. Jednostavno rečeno, konverzije datoteka u elektroničkoj razmjeni podataka omogućuju automatsko pretvaranje datoteka iz A formata u B format. Kao rezultat toga, prijenos dokumenata od pošiljatelja  do primatelja i obrnuto je besprijekoran, a konvertirane datoteke prihvaćaju sustavi obje strane. EDI operater također je odgovoran za validaciju dokumenata, odnosno tehničku provjeru poslanih poruka. Kao dobavljač sustava i EDI operater, EDISON je završio i implementirao konverziju datoteka za poljske i strane klijente INGLOT-a za sve definirane vrste poruka. To čini razmjenu dokumenata u odgovarajućim formatima, brzom i bez prekida.

Integracija ERP-a i Connector-a 3.0

Za elektroničku razmjenu podataka između INGLOT-a i njegovih poslovnih partnera koristi se aplikacija Connector 3.0. Aplikacija omogućuje prijenos podataka između partnera u razmjeni. Drugim riječima, komunikacijski mehanizmi se implementiraju sa svakim poslovnim partnerom, bez obzira na to koji EDI sustav koristi te koji se komunikacijski kanali i formati poruka  koriste. Važno je napomenuti da aplikacija Connector ni na koji način nije “vezana” za INGLOT sustav. Ovo je od presudne važnosti za sigurnost povjerljivih podataka ili rizik od hakerskih napada. I najvažnije – aplikacija EDISON omogućuje zaposlenicima INGLOT-a i njegovim poslovnim partnerima da rade koristeći vlastite IT sustave. Nema potrebe za uvođenjem novih rješenja ili učenjem bilo čega. Cijeli proces je potpuno jednostavan za administraciju, računovodstvo, logistiku i prodajni tim.

Prednosti

Ukratko, postignute su sljedeće koristi: ispunjenje zahtjeva poslovnih partnera, optimizacija proizvodnog procesa, smanjenje troškova, skraćeno vrijeme  zaprimanja  i obrade narudžbe, eliminacija rizika od grešaka, te zajamčena sigurnost obrade podataka. Tijekom višegodišnje suradnje nije bilo problema na području EDI komunikacije. Projekt se kontinuirano razvija i trenutno je usmjeren na lokalnu publiku brenda.

O INGLOT-u

Inglot

Jedan od najpopularnijih poljskih kozmetičkih brendova, INGLOT, osnovan je 1983. godine u Przemyślu. Tvrtka nosi ime svog osnivača – Wojciecha Inglota. Trenutačno ljubitelji šminke mogu pronaći INGLOT proizvode u gotovo 90 zemalja i na više od 800 lokacija diljem svijeta – od Oxford Streeta u Londonu i Times Squarea u New Yorku do Grand Canal Shoppesa u Las Vegasu. Brand spaja modernu tehnologiju i istraživanje s intenzivnim bojama. INGLOT portfelj uključuje proizvode za koje se zna da su revolucionirali pristup šminkanju, kao što je jedinstveni Duraline ili jedan od svjetski omiljenih gel eyelinera. Brend se nalazi na PETA listi(cruelty-free companies). Veganski proizvodi, certificirani od strane međunarodno priznate organizacije V-Label, čine više od 60 posto asortimana.

Logo Inglot copyright Inglot
Symbolic image iStockphoto copyright fizkes

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.