+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Besprijekorna komunikacija putem integrirane EDI veze

Besprijekorna komunikacija putem integrirane EDI veze

Otkrijte kako se Pivovara Medvedgrad oslanja na EDITEL-ova rješenja

Pivovara Medvedgrad je obiteljska craft pivovara koja je nastala 1994. godine. Trude se kontinuirano unaprjeđivati pivski put, napredovati u svakom njegovom dijelu: usavršavati recept za svako pivo, poboljšavati svaki korak proizvodnje i sve slobodne resurse ulagati u najmoderniju opremu za kontrolu kvalitete piva.

Uz razmjenu tradicionalnih podataka o kretanju za standardne procese nabave robe, Pivovara Medvedgrad se oslonila na stručnu potporu pružatelja EDI usluga EDITEL-a.

EDITEL-ovo centralizirano podatkovno središte eXite® bilo je očito tehničko rješenje. Svi podaci su preneseni putem EDI platforme, kojoj eXite® osigurava prijenos podataka u realnom vremenu  i obradi bez greške.

Također postoji opcija lakog dodavanja dodatnih poslovnih partnera u kasnijoj fazi.

Prva faza

Aktivacija e-Računa prema kupcima iz HORECA segmenta. e-Račun koje nudi EDITEL omogućuje klijentima da automatiziraju sve faze postupka izdavanja računa. Klijenti mogu pratiti status isporuke računa u bilo kojem trenutku. Također mogu usporediti podatke na računu s informacijama iz narudžbe i informacijama o isporuci.

Druga faza

EDI razmjena (ORDERS, DESADV, RECADV, INVOIC) sa SPAR HR.

Logično rješenje za završetak ovih automatiziranih poslovnih procesa je e-Arhiva koju smo također aktivirali kod Pivovare Medvedgrad.

Time smo im omogućili automatsko pohranjivanje svih vrsta digitalnih informacija ili datoteka koje uključuje mnoštvo funkcionalnosti, posebice vezano uz arhiviranje EDI poruka.

Osim pravne usklađenosti s Direktivom EU-a 2010/45/EU, arhiva je samim time usklađena i sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi.

EDITEL-ovo rješenje za arhiviranje dostupno je kao usluga kojom se upravlja izvana (Cloud usluga) ili interno (lokalno rješenje).

Za kraj, navesti ćemo par prednosti uvođenja EDI-ja u Horeca djelatnostima:

  • automatizirani postupci naručivanja
  • izravne informacije vezane uz zamjenu artikala (npr. cijene)
  • smanjen trošak robe
  • poboljšana provjera računa
  • lakše periodično praćenje zaliha
  • smanjen manjak zaliha

O Pivovari Medvedgrad

Pivovara Medvegrad LogoObitelj koja vodi Medvedgrad već je 1994. godine imala četiri sina pa se pivovara prvotno trebala zvati Četiri dečka, a imena za prva piva bi se zvala Tref, Herc, Karo i Pik.

Na kraju je pivovara ipak dobila ime prema staroj bavarskoj tradiciji po kojoj su se pivovare nazivale po najbližoj srednjovjekovnoj utvrdi, a to je u Zagrebu Medvedgrad na Medvednici.

Dečki su danas druga generacija obitelji koja ponosno nastavlja voditi pivovaru. Specijalizirali su se za bavarske i češke lagere. Lageri koje kuhaju su rezultat dugogodišnje suradnje sa Češkim institutom za pivo, a njihovi pivari su učili od njihovih najboljih majstora pivara.

Od prvih su dana proizvodili svoju opremu za kuhanje piva i na taj ju način maksimalno prilagođavali potrebama i željama pivara. 2019. godine ostvaren je njihov san kada su otvorili novu, veliku i modernu pivovaru. Pivovara je opremljena vrhunskim laboratorijem za kontrolu kvalitete piva.

U stalnoj ponudi piva koja kuhaju cijele godine su: Zlatni medvjed, Grička vještica, Crna kraljica, Dva klasa, Baltazar i Fakin IPA.

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se s povjerenjem. Saznajte VIŠE.

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit ViewApart
Logo copyright Pivovari Medvedgrad

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.