+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

MLIN I PEKARE – vjetar u leđa s novim tehnologijama

MLIN I PEKARE - vjetar u leđa s novim tehnologijama

Optimizacija procesa

Mlin i pekare d.o.o. Sisak, tvrtka koja je od posebnog značaja za grad Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, posłuje preko 70 godina. Još od davne 1947. godine. Od tada prolazi kroz više različitih organizacijskih oblika i promjena. Zadnjih godina dolazi do bitnog povećenja proizvodnje i značajnih gospodarskih uspjeha, bez smanjenja broja postojeće radne snage

Pandemija Covid 19, razoran potres, loše gospodarsko stanje u županiji te veliki pad broja stanovnika, najnoviji su izazovi pred poslovanjem MLINA I PEKARA.

Uz već nabrojano i sve veća konkurencija domaćih i stranih trgovačkih lanaca, zahtijevali su brz odgovor u smislu tehnološkog napretka MLINA I PEKARA.

Jedno od tih napredaka je uvođenje EDI poslovanja sa dobavljačima, a u idućem koraku i sa kupcima.

Elektronička razmjena podataka (EDI), u trgovini se koristi za razmjenu podataka o narudžbama i drugim dokumentima (otpremnice, računi,…), između trgovaca i dobavljača. Prednosti su automatiziran proces, siguran kanal prenošenja poruka, nema ručnog unosa, eliminirana mogućnost ljudske pogreške,….

Kao partner u tom procesu, odabrana je EDITEL Adria i njena platforma eXite.

Platforma eXite društva EDITEL, je sigurna, pouzdana i pruža sljedivost. eXite nudi jednu od najvećih međunarodnih EDI mreža za EDI komunikaciju. Povezivanje s eXite pokriva sve komunikacijske procese s poslovnim partnerima. Svi dokumenti prenose se u stvarnom vremenu na siguran i pouzdan način.

U cijelom tom procesu veliku ulogu ima i pružatelj ERP usluga, tvrtka SPIN d.o.o.

Spin svoju poslovnu politiku temelji na dugoročnoj i poštenoj suradnji s klijentima, partnerima, dobavljačima, konkurencijom, bankama, znanošću i drugim institucijama koje djeluju u njegovom širem okruženju.

Njihovo rješenje, poslovna aplikacija Jupiter Software, visoko je integrirana poslovna aplikacija (EAS – Enterprise Application Suite), namijenjena integracji poslovnih procesa i unapređenju poslovanja.

Njihovo rješenje uvelike olakšava poslovanje MLINA I PEKARA, kao jednog od vodećih trgovačkih lanaca u Sisačko moslavačkoj županiji. Ali i jednog od vođećih proizvođača mlinskih i pekarskih proizvoda u Hrvatskoj.

Zajedno sa SPIN-om i EDITEL-om, pred njima je svakako svijetla budućnost.

Ukratko o firmi Mlin i Pekare

Kontinuirano ulažu u modernizaciju proizvodnje kako bi potrošačima i poslovnim partnerima osigurali kvalitetne i po cijeni prihvatljive proizvode. Poduzeće podiže kvalitetu proizvoda kroz proširenje asortimana i povećanja nutritivne vrijednosti proizvoda. Ulažući u vozni park i urednu dostavu, poduzeće osigurava dostupnost svojih proizvoda potrošačima na vrlo dispenziranim prodajnim mjestima.

Tijekom 2014. godine tvrtka je certificirala IFS Food sustav kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane .

Tvrtka koja nosi certifikat IFS Food za svoje proizvode, svojim kupcima daje do znanja da pridaje velik značaj sigurnosti prehrambenih proizvoda na svim razinama procesa proizvodnje. To znači da od sirovine i njezine obrade, sve do početnog pakiranja konačnog proizvoda postoji maksimalna transparentnost. Tijekom cjelokupnog procesa proizvodnje primjenjuju se najviši standardi sigurnosti i kvalitete. Prehrambeni proizvodi koji se proizvode prema normi IFS Food također ispunjavaju zakonske zahtjeve koji proizlaze iz zakonodavstva o prehrambenim proizvodima.

U silosima Mlin i pekare d.o.o.Sisak skladišti se vlastita sirovina dobivena pažljivim odabirom sorti pšenice uzgojenih kako na području Sisačko-Moslavačke županije tako i na području cijele Hrvatske.

Svi dijelovi proizvodnog procesa su pod laboratorijskim nadzorom što jamči kontinuiranu kontrolu kvalitete njihovih proizvoda.

 

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit evgenyatamanenko

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.