+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI razmjena u Arabesci

EDI razmjena u Arabesci

Digitalizacija poslovanja

Arabesca svoiim poslovnim rastom zahtijeva sustav koji im olakšava, ubrzava i unapređuje poslovne procese. U skladu s time, pokrenuta je  EDI razmjena s kupcima.

Editel Adria, stručnjak za digitalizaciju lanca opskrbe, prepoznata je kao tvrtka partner koja može pratiti njihove zahtjeve. EDITEL posjeduje znanje i rješenja za sve oblike EDI poslovanja, od EDI komunikacije i EDI integracije do e-Računadigitalnog arhiviranjaposlovnog nadzora i web EDI-ja.

Danas je EDI ključna tehnologija za inovativne tvrtke koje dugoročnu perspektivu vide u digitalizaciji svojih procesa. EDI razmjena koristi se  unutar tvrtke ili s partnerima. Digitalizacija nije samo pretvaranje papirnog u elektronski oblik. Ona često zahtijeva i širi pogled koji obuhvaća prilagođavanje ili mijenjanje poslovnih procesa. To je tehnologija koja minimizira radno opterećenje ljudi te štedi vrijeme i novac

Također, moramo napomenuti da je i smanjena potrošnja papira koja proizlazi iz uporabe EDI-ja vrlo pozitivna za okoliš.

Kao prvi korak, Arabesca je implementirala klasični EDI lanac poruka koji kreće s narudžbom (ORDERS). Nakon toga, nastavlja se na otpremnicu (DESADV) i završava računom (INVOIC).

Do slijedećeg koraka, a to je digitalna arhiva, došlo se digitalizacijom tog procesa. Taj proces zahtijevao je usklađivanje matičnih podataka sa kupcima i doradu digitalnih poruka na strani ERP pružatelja usluga. Naravno, zahtijevao je i privikavanje djelatnika na drugačiji način slanja i zaprimanja poruka (informacija).

EDITEL e-ARCHIVE uz korištenje „state-of-the-art“ tehnologije Hash Chain, osigurava najviše standarde sigurnosti i integritete. EDI poruke se mogu vizualizirati u ljudsko čitljivom formatu s vizualizacijom u realnom vremenu (On The Fly Visualisation).

Sigurnosni standardi društva EDITEL jamče da ovo rješenje za arhiviranje zadovoljava kriterije revizija (pravna usklađenost u skladu s Direktivom EU-a 2010/45/EU). To potvrđuje i revizorska tvrtka EY. Time je on savršen odabir za pohranu osjetljivih podataka za koje je ključan integritet podataka (npr. računi, dokumenti, ugovori itd.). Arhiva je samim time usklađena i sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. EDITEL-ovo rješenje za arhiviranje dostupno je kao usluga kojom se upravlja izvana (Cloud usluga) ili interno (lokalno rješenje).

Naravno, tvrtka se i sama može pobrinuti za digitalno arhiviranje jer zakon ne zadire u tehnička rješenja istoga.

Zatvaranjem digitalnog procesa sa elektroničkom arhivom, dolazi se do točke kada se može razmišljati o digitalnom monitoringu procesa.  Time se dodatno smanjuje ljudski angažman.

EDITEL takvo rješenje pruža upravo kroz digitalnu arhivu. Ovdje se arhivirane poruke mogu linkati, te se mogu kreirati izvještaji koji daju informacije o eventualnim nesukladnostima u lancu isporuke.

O Arabesci

Arabesca uljepšava svakodnevicu mnogim ljubiteljima kave od 1999. godine, kada je započela s proizvodnjom kave kao obiteljska firma koja kroz izgradnju temeljnih vrijednosti i predanim radom stvara proizvode sa strašću, koji su više od okusa i mirisa. Svjesna činjenice da je dio svakodnevnice velikog broja vjernih potrošača, nastoji iskustvo, znanje, inovativnost i ljubav prema kavi unijeti u svako zrno.

Zbog praćenja najsuvremenijih standarda kvalitete i predanosti zaposlenika danas se s ponosom ubraja među vodeće hrvatske proizvođače kava i kavovina. Arabesca je implementirala HACCP sustav kontrole, a kako bi se udovoljili zahtjevi jednoličnost pristupa i stabilnost zajamčene razine kvalitete proizvoda uveden je IFS certifikat viši nivo.

Arabesca inzistiranjem na kvaliteti, uz neprestano praćenje razvoja tehnologija, te prilagođavanjem svakog segmenta poslovanja promjenjivim tržišnim situacijama, godinama vodi računa o trendovima te navikama i željama potrošača. Kao odgovor na dobiveno povjerenje kroz godine razvija i prilagođava specijalne recepture kako bi prepoznatljiv ritual ispijanja Arabesca kave bio poseban.

Izgradila je širok asortiman proizvoda koji zadovoljavaju različite potrebe potrošača. Prepoznatljiva Minas mljevena kava, poznata po svojoj tradicionalnoj i posebnoj recepturi, jamči šalicu punu ljubavi namijenjenu ljudima koji su odani starim i domaćim okusima. U želji da obogati okuse, Arabesca je napravila Aroma mljevenu kavu, koja daje jedinstvenu cvjetnu strukturu za kavopije koji uživaju u spoju tradicionalnih i modernih okusa. Inspirirana individualizmom i elegancijom nastaje Premium mljevena kava koju karakteriziraju profinjena zrna najboljih osobina.

Moderan način života i nove potrebe potrošača zahtijevale su usavršavanje okusa Arabesca cappuccina kroz originalnu i poboljšanu recepturu. Instant mješavine Arabesca Classic, Strong i Macchiato 3in1 i Latte 2in1 prikladne su za brzu i jednostavnu pripremu u bilo kojoj prigodi i u bilo koje vrijeme.

Za ljubitelje vrhunskog espressa, Arabesca je razvila različite espresso kave u zrnu, koje sadrže specifične i jedinstvene mješavine bogatog i finog okusa. Espresso kave su odlično balansirane punoće, bogate trajne arome što omogućava idealno stapanje s mlijekom dajući kremastu i pjenastu strukturu.

 

Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit Ellica_S

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.