+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Najbolje prakse u području robotizacije poslovnih procesa

čovjek koji gleda sliku plana projekta

EDITEL Adria dio je korporacije EDITEL sa sjedištem u Beču. Poslovnice se, osim u Austriji, nalaze još u Poljskoj (EDISON), Češkoj (EDITEL CZ), Slovačkoj (EDITEL SK), Hrvatskoj (EDITEL Adria) i Mađarskoj (EDITEL HU). U Sloveniji, EDITEL je također suvlasnik svog partnera Panteon Group i posredno njihove kćerke firme Panteon Plus u Srbiji.

Tvrtka je nastala zbog potrebe tržišta za digitalnom transformacijom papirnatih procesa u automatizirane digitalne procese. Ovi procesi predstavljaju integraciju podataka između poslovnih subjekata. Time je omogućena razmjena podataka digitalno, automatski i bez ljudske intervencije (upisivanje i korištenje podataka s papira).

Danas se takva transformacija najčešće događa u opskrbnim lancima koji sadrže elektroničke narudžbe, otpremnice, radne naloge i fakture, a nerijetko i druge digitalne podatke poput cjenika, izvješća o stanju skladišta ili prodaje.

Više od 3 desetljeća, EDITEL svojim iskustvima pruža  najbolje prakse  na području robotizacije procesa među poslovnim partnerima u svim industrijama od proizvodnje, trgovine, HORECA do ljekarni, bankarstva i javne uprave, odnosno poslovanja s državom.

Uspoređujući tržišta na kojima poslujemo i spremnost na prihvaćanje novih oblika komunikacije i razmjene podataka, najboljima su se pokazala najrazvijenija tržišta, a to su Austrija, Češka, Slovačka i Slovenija. Svaki ima svoje specifičnosti i potrebe, ali najviše su napravili na području promjena u digitalnom poslovanju.

Kada je u pitanju razvoj novih rješenja, EDITEL stalno razvija i unapređuje sva rješenja kako bi ih približio korisnicima i praksi u pojedinim zemljama te kako bi konstantno bili na najvišoj razini sigurnosti i dostupnosti. Zato EDITEL koristi najnovije tehnologije.

S druge strane, EDI procesi nisu isti u svim zemljama. Zato stalno radimo na razvoju za takve specifičnosti. Posljednje velike promjene odnose se na prelazak na nove tehnologije našeg osnovnog sustava eXite II i povezivanje s klijentima. U posljednje vrijeme fokus je na povećanju integracije s ERP-om i ostalim rješenjima naših partnera na tržištu. I na kraju, dio razvoja odnosi se na zakonske izmjene, regulativu i povezivanje s javnim institucijama u B2G području.

Pozitivan primjer suradnje je modernizacija poslovnih procesa Studenca, Medike i Apollo grupe. Kako je objasnio direktor operacija EDITEL Adria, „kod svih tih korisnika je bila aktivirana automatska razmjena informacija s partnerima koja u krajnjem aspektu omogućuje robotizaciju procesa s njihovim poslovnim partnerima. Time je smanjen obim ručnog rada, te bolje planiranje lanca isporuke u smislu resursa i uštede vremena, odnosno točnosti isporuke“.

Više o ovoj temi možete pronaći na našoj stranici s novostima.

Govoreći o širenju poslovanja u susjednim nam državama, primjerice Srbiji, EDITEL posluje sa partnerom Panteon Plus koji pruža svoje, a prema potrebi i usluge EDITEL-a.

– Panteon Plus je firma koja ima dugogodišnja iskustva na području EDI-ja i jedna je od najkvalitetnijih pružatelja usluga digitalne promjene B2B procesa – zaključio je Bajsič.

Bozidar Bajsic

O autoru

Božidar Bajsič
Direktor operacija u Editel Adria d.o.o.

Icon \'i\'

O EDITELu

EDI Blog

EDITEL je jedan od vodećih međunarodnih pružatelja EDI rješenja (Electronic Data Interchange) specijaliziran za optimizaciju procesa opskrbnog lanca (opskrbe) i vaš stručnjak za elektroničku razmjenu podataka. Tvrtka posluje s klijentima iz raznih poslovnih djelatnosti.

Portrait photo copyright Editel/Petra Spiola
Symbolic image copyright iStockphoto, photo credit NicoElNino

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.