+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Optimizacija poslovanja u industriji konzumnih jaja

.Lukač_jaja

EDI komunikacija u Lukaču

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja suočavaju se s izazovima učinkovitosti i konkurentnosti. Uvođenje elektroničke razmjene podataka (EDI) predstavlja ključni korak prema optimizaciji poslovanja i unaprjeđenju komunikacije unutar lanca opskrbe.
Elektronička razmjena podataka (EDI) predstavlja automatizirani proces razmjene poslovnih dokumenata između različitih računalnih sustava. U kontekstu proizvodnje i prodaje konzumnih jaja, EDI omogućuje brzu i preciznu komunikaciju između različitih partnera u lancu opskrbe. To uključuje dobavljače, distributere i maloprodajne partnere.

Prednosti EDI-ja

  • Smanjenje pogrešaka: Automatizirana razmjena podataka minimizira rizik od ljudskih pogrešaka u unosu podataka, poboljšavajući točnost informacija.
  • Povećana učinkovitost lanca opskrbe: Brza i pouzdana razmjena informacija s partnerima omogućuje učinkovitije upravljanje inventarom, proizvodnjom i isporukom.
  • Smanjenje troškova: Eliminiranje potrebe za ručnim unosom podataka i papirnatim dokumentima smanjuje operativne troškove i poboljšava opću ekonomičnost poslovanja.

Primjeri implementacije EDI-ja u praksi:

  • Automatizirana narudžba materijala: Procesiranje narudžbi za potrebne materijale automatski putem EDI sustava smanjuje vrijeme čekanja i osigurava pravovremeno opskrbljivanje.
  • Praćenje inventara i isporuka: Praćenje stanja inventara u stvarnom vremenu omogućava bolje upravljanje zalihama i brže odgovaranje na potražnju tržišta.
  • Fakturiranje i plaćanja: Automatizirani procesi fakturiranja putem EDI integracije smanjuju administrativne zadatke i ubrzavaju financijske transakcije.

Zaključak:

Uvođenje EDI-ja u poslovanje tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja predstavlja ključnu strategiju. Strategiju za postizanje konkurentske prednosti u dinamičnom tržišnom okruženju. Ova tehnologija omogućuje ne samo smanjenje operativnih troškova već i poboljšanje efikasnosti, točnosti podataka. Omogućuje općenito optimizaciju lanca opskrbe, čime se ostvaruju dugoročne koristi za poslovanje.

O tvrtki

Lukac_logoLukač je obiteljsko poduzeće osnovano 1992. godine, a vode ga supružnici Marijan i Marija Lukač te njihove 4 kćeri – Marijana, Magi, Blažena i Katarina. Osnovna i najvažnija djelatnost poduzeća Lukač proizvodnja je i prodaja konzumnih jaja u ljusci. Od 2012. godine poduzeće u ponudi ima i tekuća pasterizirana jaja. Investiranjem u preradu jaja poduzeće Lukač postalo je jedini proizvođač u Hrvatskoj koji ima u ponudi paket proizvoda – jaja u ljusci i tekuća jaja.

Sjedište se nalazi u Zagrebu, a proizvodni dijelovi locirani su u mjestima Caginec i Derežani pokraj Ivanić Grada. Skladišta jaja za maloprodaju nalaze se u Zagrebu i Splitu te na taj način ima riješenu i odlično uhodanu distribuciju u cijeloj Hrvatskoj. Lukač pridaje veliku važnost prodaji jaja na tržnicama te je prisutan na svim tržnicama u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. U obiteljskom poduzeću trenutno je zaposleno 80 djelatnika. Ukupan kapacitet je 90 000 koka nesilica kaveznog uzgoja te 160 000 koka nesilica podnog uzgoja te je time s godišnjom proizvodnjom od 75 milijuna jaja drugi najveći proizvođač jaja u Hrvatskoj.

S 30-godišnjim iskustvom poduzeće Lukač može se pohvaliti velikom prepoznatljivošću na tržištu, u potpunosti zatvorenim ciklusom proizvodnje, visokim tehnološkim postignućima, vrhunski opremljenim objektima te praćenjem najnovijih trendova EU i time se penje na sam vrh peradarstva u Republici Hrvatskoj.

Symbolic image copyright freepik
Logo copyright Lukač d.o.o.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.