+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

Optimizacija procesa za grupu Čakovečki mlinovi

EDITEL Adria ponudila cjelovito rješenje koje će poslovanje učiniti jednostavnijim i učinkovitijim

EDITEL Adria zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom EBA, ponudila je cjelovito rješenje koje osim EDI razmjene dokumenata uključuje i DMS te arhivu elektroničkih dokumenata, a rješenjem je omogućeno i slanje e-Računa prema javnim naručiteljima koje je od 1. 7. 2019. obavezno.

Grupa Čakovečki mlinovi zapošljava više od dvije tisuće petsto djelatnika, te osim suradnje s brojnim vanjskim dobavljačima ima i brojne poslovne odnose među društvima unutar Grupe, čim se nametnula potreba za što boljom organizacijom procesa rada, posebice razmjene dokumenata i arhiviranja istih.

Kako bi optimizirali poslovne procese, a time i dodatno ojačali poziciju na tržištu, Grupa se odlučila pokrenuti EDI poslovanje sa svojim dobavljačima i kupcima.

EDITEL Adria, Grupi Čakovečki mlinovi je organizirala čitav proces i pomogla prilikom implementacije. Ponudili smo im rješenje kojim je obuhvaćena digitalizacija svih potreba razmjene dokumenata:

PRVA FAZA

Cilj prve faze bila je implementacija razmjene dokumenata između dobavljača i kupaca:

SLJEDEĆE FAZE

Nakon usvajanja procesa razmjene osnovnih dokumenata, slijedi implementacija sljedećih:

U kombinaciji sa DMS-om i digitalnom arhivom omogućeno je zaokruženo digitalno cirkuliranje i odobravanje dokumenata te samim time brži protok informacija, njihovo jednostavnije dohvaćanje te u konačnici brže i točnije poslovno odlučivanje.

O GRUPI ČAKOVEČKI MLINOVI

Grupu Čakovečki mlinovi čine Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec kao matično društvo, te slijedeća ovisna trgovačka društva: METSS d.o.o. Čakovec, Trgostil d.d. Donja Stubica,  Trgovina Krk  d.d. Malinska, Radnik Opatija d.d. Lovran, Vražap d.o.o. Zadar, Trgocentar d.d. Virovitica i Kvarner Punat Trgovina d.o.o. Malinska.

Grupa posluje u okviru tri segmenta: trgovina, proizvodnja mlinskih proizvoda i ulja i pekarska proizvodnja.

Trgovački segment poslovanja čine METSS, Trgovina Krk, Trgostil, Kvarner Punat Trgovina i u manjem dijelu Čakovečki mlinovi, Radnik Opatija i Vražap. Grupa s koncem 2018. godine ima ukupno 462 prodavaonice različitih veličina od malih seoskih prodavaonica do velikih supermarketa, a svaka od tih prodavaonica ima kutak za pekarske proizvode. Naravno, ne samo pekarske, nego i većinu proizvoda koje Grupa Čakovečki mlinovi proizvodi.

Trgovački segment grupe uključen je u udruženje Narodni trgovački lanac (NTL) koji okuplja nekoliko hrvatskih trgovačkih kuća koja kroz više od 1400 prodajnih mjesta posluju na području čitave Hrvatske.

Mlinarski dio poslovanja obavlja se u dva mlinska postrojenja u Čakovcu i Donjem Kraljevcu. Proizvodnja ulja obavlja se na dvije lokacije u Čakovcu i Punatu na otoku Krku. Unutar mlinskog segmenta poslovanja i proizvodnja ulja vezana Čakovečke mlinove u Čakovcu i Trgovinu Krk u Punatu na otoku Krku.

Segment pekarske proizvodnje čine Čakovečki mlinovi, Radnik Opatija i Vražap. Pekarska proizvodnja odvija se u pekarama na sljedećim lokacijama: Čakovec, Oroslavje, Lovran, Malinska i Zadar.

Grupa Čakovečki mlinovi zapošljava oko dvije tisuće petsto djelatnika, a članice Grupe su:

  • Čakovečki mlinovi d.d. kao matično društvo – danas jedna od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija. Djeluju još od 1893. godine, a najznačajnije djelatnosti su mlinarstvo, pekarstvo i proizvodnja bučina ulja.
  • METSS d.o.o. Čakovec,  osnovan je 2003. godine da bi do danas postao vodeći međimurski trgovački lanac, sa 188 prodavaonica i 830 djelatnika. Zadnjih godina METSS d.o.o. svoje poslovanje širi intenzivno i na područje Podravine, Zagorja i Slavonije te tako postaje snažan regionalni maloprodajni lanac, a po rezultatima poslovanja spada u 200 najboljih hrvatskih poduzeća
  • TRGOSTIL  d.d. Donja Stubica – TRGOSTIL d.d. sa sjedištem u Donjoj Stubici trgovačko je dioničko društvo koje se svrstava u red srednje velikih poduzeća. Zauzima vodeću poziciju u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ujedno posluje i dijelom u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji. Maloprodajna mreža sastoji se od 115 prodavaonica. Najvećim dijelom su to prodavaonice prehrambenog sadržaja i robe široke potrošnje, a  ostale su specijalizirane prodavaonice bijele tehnike, građevinskog materijala, poljoapoteke, tekstil, namještaj, knjižare i parfumerije. Trenutno zapošljava 561 djelatnika. Proces integracije “Trgostil”-a u sustav “Čakovečkih mlinova” započeo je 2008.godine.
  • TRGOVINA KRK d.d. – najveći je maloprodajni lanac na otoku Krku, a od 1999. godine pripada koncernu Čakovečkih mlinova d.d. Osim prehrambenih proizvoda na ostalim prodajnim mjestima nudi i kozmetiku, tekstil, građevinski materijal, željezarije i naftne derivate. Trenutno zapošljava 576 djelatnika i posluje na 84 prodajnih mjesta te intenzivno šire svoje poslovanje na području otoka Krka i cijele Primorsko-goranske županije.
  • RADNIK OPATIJA d.d. – djeluje još od 1961. godine. Kroz više od pet desetljeća i nadalje je jedan od vodećih direktnih proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda na području ove države. Danas zapošljava cca 274 radnika. Svoju osnovnu djelatnost – proizvodnju kruha, krušnih proizvoda i kolača, obavlja u dva proizvodna pogona, u Lovranu te u Malinskoj, na otoku Krku. Posjeduje i razvijeni lanac maloprodaje koji se sastoji od  63 trgovina na području Primorsko-goranske te Istarske županije. Sastavni je dio grupacije Čakovečki mlinovi od 1993.g.
  • VRAŽAP d.o.o. Zadar – Vražap je postao dio Čakovečkih mlinova d.d. 2007. godine, i od tada se sinergija znanja, kvalitete, tradicije i inovativnosti nezaustavljivo širi u Zadru, a i puno šire. 150 vrsta  sa ljubavlju napravljenih proizvoda svakodnevno se distribuira na velik broj prodajnih mjesta, uključujući i 8 vlastitih maloprodaja. Vražap zapošljava 51 radnika.

Ukoliko i Vi želite optimizirati svoje poslovanje te osigurati jednostavniji i brži protok informacija među svojim partnerima i dobavljačima – obratite nam se s povjerenjem. 

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.