+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Wiesbauer – pionir EDI-ja

Pionir austrijskog EDI-ja

Prvi koraci Wiesbauer-a na području elektroničke razmjene podataka i suradnja s tvrtkom EDITEL (tada nazvani “ECODEX”) potječu iz 1992. godine. Prva pobuda za uvođenje narudžbi (ORDERS) došla je iz austrijske prehrambene tvrtke. Ona je snažno poticala svoje dobavljače da ih koriste. U to vrijeme, Wiesbauer je bio jedan od prvih u svojoj industriji voljan skočiti  na “EDI vlak” i još danas se smatra apsolutnim pionirom u EDI-ju.

Izazovi industrije

Više od većine prehrambenih proizvoda, svježina i kvaliteta su od najveće važnosti za meso i mesne proizvode. S obzirom na kratki rok trajanja tih proizvoda, redoslijed i dostava često su veći nego kod ostalih proizvoda. Ovdje je neophodna brzina i razmjena narudžbi i informacija o isporuci bez grešaka. Drugi je izazov činjenica da i trgovci i potrošači sve više zahtijevaju veću transparentnost u pogledu podrijetla proizvoda i sirovina i njihove sljedivosti.

Vjerovali smo u EDI već dugi niz godina, jer nam pomaže da procesi budu lakši i učinkovitiji. Dobro očuvani glavni podaci, kombinirani s glatkim EDI procesom, naš su recept za uspjeh postizanja dobre kvalitete podataka. Ljuban Magdelinic, IT voditelj u Wiesbaueru

Automatska razmjena

Trenutno se Wiesbauer oslanja na eXite®, EDI platformu EDITEL-a, za automatsku razmjenu narudžbi (ORDERS), otpremnica (DESADV) i računa (INVOIC) sa svojim maloprodajnim partnerima bez ikakvih sustavnih nedosljednosti. “Ove tri vrste EDI poruka su neophodne za uspješnu suradnju s maloprodajnim tvrtkama i za usklađivanje naših procesa”, naglasio je gospodin Magdelinić.

On vjeruje da je dobro proveden proces elektroničke razmjene podataka “važan pokazatelj kvalitete, što povećava vanjski ugled tvrtke.”Kada je riječ o potrebama za sljedivost, Wiesbauer uglavnom koristi otpremnicu (DESADV). Koristi se u kombinaciji s oznakom palete SSCC, pruža podatke specifične za pojedine serije, uključujući podrijetlo, uzgoj životinja, tov i klanje životinja. Kako bi mogli raditi s poslovnim partnerima koji nisu spremni za EDI (npr. male tvrtke za pakiranje mesa), EDITEL je razvio web EDI rješenje za Wiesbauer. Rješenje omogućuje tim tvrtkama da unesu tražene informacije putem EDI-ja. Ovaj pristup osigurava besprijekornu sljedivost sa svim poslovnim partnerima čak i u nizvodnom procesu. Još jedno važno pitanje za Wiesbauer je potreba za ispravnim matičnim podacima, posebno za robu čija se težina mijenja, pa je Wiesbauer bio jedan od prvih korisnika GS1 Sync, glavnog portala GS1 Austria.

Prednosti zahvaljujući EDI u Wiesbaueru

  • Transparentnost lanca vrijednosti omogućuje sljedivost
  • Zadovoljava visoke zahtjeve glede svježine i kratkog roka trajanja
  • Razmjena naloga i podataka o isporuci bez pogreške
  • Web EDI rješenje također omogućuje povezivanje manjih dobavljača
  • Visoka kvaliteta podataka

Tvrtka

Istoimenu tvrtku za preradu mesa, osnovao je Franz Wiesbauer 1931. godine i jedna je od vodećih austrijskih poduzeća u svom sektoru. Godine 2020. tvrtka Wiesbauer Vienna ostvarila je prodaju od 110 milijuna eura s 550 zaposlenika. Marka tvrtke “Bergsteiger” čini velik postotak ove prodaje. Uz to, tvrtka proizvodi još 80 austrijskih mesnih specijaliteta koji se prodaju na austrijskom tržištu i izvoze u Njemačku. Trenutno, više od 50% proizvoda odlazi u inozemstvo kao austrijski “ambasador kobasica, pečenja i šunke”.

Logo copyright Wiesbauer

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.