+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

30 godina kluba korisnika eXite

EDI (elektronička razmjena podataka) se razvio u digitalnu okosnicu procesa opskrbe robom. EDI platforma eXite® je jedna od najvećih EDI mreža s međunarodnim djelovanjem. Njezino podrijetlo datira od 11. rujna 1986. Toga dana, na inicijativu tadašnje EAN Austrija (sada se zove GS1 Austrija), u austrijskoj gospodarskoj komori (WKÖ) održan je „prvi sastanak radne grupe za čišćenje podataka za narudžbe”. Prema riječima generalnog direktora EDITEL-a g. Petera Franzmaira, a koji je ranije bio voditelj radne skupine za čišćenje podataka, izvorni cilj ove grupe (maloprodajnih i proizvodnih stručnjaka) bila je elektronička razmjena vremenski osjetljivih narudžbi. To se ubrzo razvilo i na automatizaciju i ostalih opskrbnih procesa (otpremnice, računi, povratnice itd). Rezultat toga bilo je podatkovno središte ECODEX (Electronic Commercial Data Exchange), a koje je počelo s radom 1987. godine.

Na taj način se radna skupina pretvorila u “Klub korisnika eXite” s ciljem da korisnici imaju aktivnu ulogu u razvoju. Povratne informacije, koje primamo, oduvijek su bile temelj za sve naše inovacije”, objasnio je Franz Humenberger, direktor operacija u EDITEL-u. Peter Franzmair naglašava kontinuitet Kluba dodajući da su „mnoge tvrtke koje su sudjelovale od prvog dana ostale s nama još mnogo godina”. Jedna od njih je i maloprodaja korporacije SPAR Austrija.

30 Jahre eXite User Club Logo

Hermann Hadner, EDI menadžer u SPAR-u i dugogodišnji aktivni član, komentirao je o umiješanosti njegove tvrtke:

Klub korisnika eXite® je već mnogo godina idealna platforma za optimizaciju i poboljšanje procesa u austrijskom maloprodajnom poslovanju. SPAR-u je bilo zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da sudjeluje kao aktivni partner od osnivanja Kluba.

Thomas Putschalka, EDI menadžer u MARS Austrija, predstavljao je stranu proizvođača te je bio važan pokretač u Klubu: „Zahvaljujući Klubu korisnika eXite® uspješno smo stvorili standardizirani postupak za elektroničku razmjenu podataka (EDI) u maloprodajnim lancima te za sve poslovne partnere. Do danas je to, kao i za nas u MARS Austrija, važan pokretač učinkovitosti u procesu lanca opskrbe. Još jedna stvar koju je vrijedno spomenuti je visoka pouzdanost u temeljne usluge.

Ova usluga, danas poznata kao eXite®, je nasljednik platforme ECODEX i u 2004. godini postavila je temelje za novu EDI komunikacijsku eru. eXite® platformom upravlja EDITEL, koji je u potpunom vlasništvu podružnica GS1 Austrije, osnovana 2008. godine. Trenutno, 15.000 poduzeća širom svijeta koristi eXite® s ukupno više od 300 milijuna transakcija godišnje.

Preko svoje EDI platforme eXite®, EDITEL nudi široku lepezu usluga, od EDI komunikacije sve do EDI integracije, Web EDI za mala i srednja poduzeća, rješenja za e-fakturiranje, digitalno arhiviranje te praćenja poslovanja. Sa potporom od 30 godina iskustva i stručnosti, svaki projekt s našim timom će biti vrlo uspješan.

Prednosti EDI komunikacije putem eXite®

  • Pouzdan prijenos poslovne dokumentacije u realnom vremenu
  • Jedan priključak za sve poslovne partnere
  • Maksimalna sigurnost i dostupnost podataka
  • Mogućnost praćenja svih transkacija
  • Podrška za korisnike 24/7
  • Pokrivanje svih segmenata poslovanja
  • Aktivna prisutnost u mnogim zemljama
  • Bazirano na GS1 i EDI standardima
Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.