+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 99 39 62 020
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 68 97 128

30 godina kluba korisnika eXite

EDI (elektronička razmjena podataka) se je razvila u digitalnu okosnicu procesa opskrbe robom. EDI platforma eXite® je jedna od najvećih EDI mreža s međunarodnim djelovanjem. Njeno podrijetlo seže do 11. rujna 1986. Toga dana, na inicijativu tadašnje EAN Austrija (sada se zove GS1 Austrija), pri austrijskoj gospodarskoj komori (WKÖ) održan je „prvi sastanak radne grupe za čišćenje podataka za narudžbe”. Prema onome što kaže generalni direktor EDITEL-a g. Peter Franzmair, a koji je ranije bio voditelj radne skupine za čišćenje podataka, izvorni cilj ove grupe (maloprodajnih i proizvodnih stručnjaka) bila je elektronička razmjena vremenski osjetljivih narudžbi. To se ubrzo razvilo i na automatizaciju i ostalih opskrbnih procesa (otpremnice, računi, povratnice itd). Rezultat toga bilo je podatkovno središte ECODEX (Electronic Commercial Data Exchange), a koje je počelo sa radom 1987. godine.

Na taj način se radna skupina pretvorila u “Klub korisnika” s ciljem da korisnici imaju aktivnu ulogu u razvoju. Povratne informacije, koje primamo, oduvijek su bile temelj za sve naše inovacije”, objasnio je Franz Humenberger, direktor operacija na EDITEL-u. Peter Franzmair naglašava kontinuitet Kluba dodajući da su „mnoge tvrtke koje su sudjelovale od prvog dana ostale s nama još mnogo godina”. Jedna od njih je i maloprodaja korporacije SPAR Austrija.

30 Jahre eXite User Club Logo

Hermann Hadner, EDI menadžer u SPAR-u i dugogodišnji aktivni član, komentirao je o umiješanosti njegove tvrtke:

Klub korisnika eXite® je već mnogo godina idealna platforma za optimizaciju i poboljšanje procesa u austrijskom maloprodajnom poslovanju. SPAR-u je bilo zadovoljstvo što mu je pružena mogućnost da sudjeluje kao aktivni partner od osnivanja Kluba.

Thomas Putschalka, EDI menadžer u MARS Austrija, predstavljao je stranu proizvođača te je bio važan pokretač u Klubu: „Zahvaljujući Klubu korisnika eXite® uspješno smo stvorili standardizirani postupak za elektroničku razmjenu podataka (EDI) u maloprodajnim lancima te za sve poslovne partnere. Do danas je to, kao i za nas u MARS Austrija, važan pokretač učinkovitosti u procesu lanca opskrbe. Još jedna stvar koju je vrijedno spomenuti je visoka pouzdanost u temeljne usluge.

Ova usluga, danas poznata kao eXite®, je nasljednik platforme ECODEX i u 2004. godini postavila je temelje za novu EDI komunikacijsku eru. eXite® platformom upravlja EDITEL, koji je u potpunom vlasništvu podružnica GS1 Austrije, s koja je osnovana 2008. godine. Trenutno, 15.000 poduzeća širom svijeta koristi eXite® s ukupno više od 300 milijuna transakcija godišnje.

 

 

Preko svoje EDI platforme eXite®, EDITEL nudi široku lepezu usluga, od EDI komunikacije sve do EDI integracije, Web EDI za mala i srednja poduzeća, rješenja za e-fakturiranje, digitalno arhiviranje te praćenja poslovanja. Sa potporom od 30 godina iskustva i stručnosti, svaki projekt s našim timom će biti vrlo uspješan.

Prednosti EDI komunikacije putem eXite®

Pouzdan prijenos poslovne dokumentacije u realnom vremenu Jedan priključak za sve poslovne partnere

  • Maksimalna sigurnost i dostupnost podataka
  • Sve transakcije može se pratiti
  • Podrška za korisnike 24/7
  • Pokrivanje svih segmenata poslovanja
  • Aktivna prisutnost u mnogim zemljama
  • Bazirano na GS1 i EDI standardima
Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.