+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Iz prakse – Austrija

Digitalna promjena u zdravstvenom sektoru

Budućnost zdravstvenog sektora vrti se oko pametne interakcije između čovjeka i stroja.

Tim riječima Werner Leodolter, direktor odjela za informatiku u KAGES i redoviti profesor na Sveučilištu Karl Franzens u Grazu otvorio je prezentaciju pod nazivom

“Digitalna transformacija u zdravstvenom sektoru” tijekom Dana zdravstvene skrbi 2017 pod okriljem GS1. Prema riječima gospodina Leodoltera, ključni elementi su “interoperabilnost i standardizirani podaci kao zajednički jezik”. Dodao je da “moramo prikupljati, usporediti i tumačiti podatke”.

Elektronička razmjena podataka (EDI) izvrstan je alat za praćenje tih promjenjivih poslovnih transakcija i povezanih specifikacija u zdravstvenom sektoru. Na Dan zdravstvene skrbi 2017. Sabine Schenk, voditeljica projekta Global eCommerce u B. Braun Austrija, upotrijebila je primjer najbolje prakse u vezi s “Provedbom potpuno elektroničkog procesa Order-to-cash“ da pokaže kako se to radi. Za nju, “EDI je temelj bilo kojeg automatiziranog opskrbnog lanca”.

EDI pomaže u optimizaciji procesa

Korištenje elektroničke razmjene podataka EDI omogućava povećanu učinkovitost, što dovodi do značajne mogućnosti uštede u složenom svijetu farmaceutske industrije. Sigurnost pacijenata je prioritet broj jedan. U sklopu nastojanja da se postigne taj cilj, EDI pomaže u optimizaciji procesa i omogućava bespapirni rad i razmjenu različitih vrsta podataka, na primjer brojeve serija i datume isteka.

Osim toga, EDI među mnogim drugim prednostima pomaže smanjiti vrijeme isporuke i omogućiti punu sljedivost, Jedan od austrijskih pionira na tom području je veleprodajna ljekarna Herba Chemosan. Ova tvrtka se oslanja na EDI platformu eXite® za razmjenu narudžbe (ORDERS), kao i drugih poslovnih dokumenata, uključujući i odgovore na narudžbu (ORDRSP), otpremnice (DESADV) i račune (INVOIC) među poslovnim partnerima. EDI pružatelj usluga EDITEL, pomagao je tvrtki Herba Chemosan u ovom projektu optimizacije procesa, koji uključuje definiciju dosljednih standarda za industriju zdravstvene zaštite u radnoj skupini.

EDITEL će nastaviti pružati pomoć i podršku tvrtkama u zdravstvenom sektoru koja žele uvesti bespapirni proces opskrbnog lanca.

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.