+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 99 39 62 899

EDI implementacija u Moralisu

moralis-coffee-bar

Vrijeme je za kavu!

Moralis d.o.o. je distributer i predstavnik Tchibo Coffee Service GmbH i Goppion espresso SPA proizvoda za područje RH.

Na temeljima dugogodišnjeg iskustva i profesionalizma žele učvrstiti postojeće, te osigurati nove prodajne kanale, kao i optimizirati tijek izrade i naplate faktura. U skladu s tim, odlučili su unaprijediti svoje mogućnosti implementiranjem elektroničke razmjene podataka obrativši se EDITEL-u.

Tako je pokrenuta EDI razmjena s njihovim ključnim kupcima. Nakon testiranja, u prvoj fazi aktiviran je e-Račun (INVOIC).

Cilj ove EDI razmjene je automatizacija postupaka putem integrirane razmjene podataka, izbjegavajući pritom fizičke i papirnate poslovne transakcije.

Kao što već znamo, EDI se koristi za razmjenu svih informacija u procesu protoka dokumenata između kupaca i dobavljača, pa tako i za postupke fakturiranja. U postupku generiranja računa, a potom slanja računa putem EDI protokola, uvelike se optimizira likvidatura zaprimljenog računa kod krajnjeg kupca, pa tako i brža naplata zaprimljene fakture. Moralis je uvođenjem usluge elektroničkog slanja računa pokrenuo proces digitalizacije svoje tvrtke, što će kroz vrijeme donijeti benefite u internim procesima, a tako poboljšati i poslovnu suradnju s krajnjim kupcima. Podaci se automatizmom izvoze putem sučelja, pretvaraju u EDI strukturu, prenose do poslovnog partnera putem EDI platforme eXite®, a zatim se ponovno pretvaraju u format čitljiv primatelju. Računi i ostali dokumenti mogu se slati izravno iz ERP sustava u sustave poslovnih partnera. Preko veze s eXite-om, navedeni  podaci se automatizmom razmjenjuju s unaprijed definiranim poslovnim partnerima.

U kontekstu slanja elektroničkog dokumenta (u ovom slučaju računa), zakonom propisano e-arhiviranje računa kao knjigovodstvene isprave je također neophodan element u samom procesu poslovanja. Elektroničko arhiviranje poslanih računa je u tvrtki Moralis podržano od strane Editel sustava. Omogućuje kontrolu, sigurnost i neometan pristup arhiviranim dokumentima u svakom trenutku.

Nastavak implementacije ostalih dokumenata u EDI razmjenu je prirodan tijek kod svakog klijenta koji odluči ući u EDI svijet.

Neke od prednosti EDI implementacije:

  • automatizacija procesa
  • smanjenje troškova
  • eliminacija rizika od pogreške
  • podrška za integraciju
  • udovoljavanje zahtjevima kupaca i dobavljača
  • pomoć i tehnička podrška EDITEL-a tijekom cijelog projektnog ciklusa

Ukratko o tvrtki Moralis d.o.o.

Moralis d.o.o. je osnovan 2002. godine sa sjedištem u Splitu.

Njihova distribucija trenutno pokriva sljedeće segmente tržišta:

  • Coffee To Go
  • Ho. Mali uredi i domovi
  • Re.Ca. – Hoteli, Restorani i Catering
  • OCS – Uredska rješenja za kavu

Kroz njihov program su dostupni vrlo kvalitetni aparati koji mogu zadovoljiti sve zahtjeve profesionalnih okruženja poput caffe bar-ova i većih ugostiteljskih objekata.

U svom asortimanu imaju različite vrste uređaja i sirovina koji imponiraju kvalitetom i izvrsnim dizajnom, no prije svega su izuzetno praktični i jednostavni za uporabu.

Symbolic image copyright Moralis d.o.o.

 

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.