+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

E-računi via eXite®

E-računi via eXite®

Brže i sigurnije primanje te provjera računa

Jedan od naših klijenata je najstarija hrvatska craft pivovara, Pivovara Medvedgrad. Ako se sjećate, pričali smo već o njima kako su se uz razmjenu tradicionalnih dokumenata u procesima standardne nabave robe, oslonili na EDITEL-ova rješenja . Pivovara Medvedgrad ima 4 pivnice u Zagrebu, a svaka od njih ima svoj karakter i posebnost. Danas ćemo se osvrnuti na jednu od pivnica, a to je Fakin Craft Bar, te sestrinsku firmu Pivovare Medvedgrad, Pikar d.o.o.

Zadovoljni dosadašnjom suradnjom, obratili su nam se za usluge zaprimanja e-Računa i e-Arhive.

Poslovna struktura koja se sastoji od nekoliko podružnica i partnera, te u konačnici primatelja računa, dodatno je povećala mogućnost pogrešaka u ručnoj obradi. Rezultat je bio trošak rada, vremena i ljudskih resursa. Stoga se tražilo rješenje za automatizaciju obrade računa i omogućavanje centraliziranog upravljanja procesima.

Prvi sustav u koji EDITEL predaje račune je Remaris. Pokazalo se da je e-račun putem EDI-ja upravo ono rješenje koje je bilo potrebno za besprijekornu automatizaciju procesa fakturiranja. Povezivanje s EDI platformom eXite® također osigurava da će se elektronički računi među svim poslovnim partnerima razmjenjivati sigurno i na transparentan način, putem jedne veze. Sada kada su procesi fakturiranja dugoročno poboljšani, ulazne fakture mogu se automatski preuzeti i obraditi. Sve nepravilnosti će se odmah otkriti i moći će se ispraviti. Ukupna učinkovitost procesa pregleda računa značajno će se povećati. Osim eliminacije ručne obrade i povezanog potencijala pogreške, dobavljači će također imati koristi od ovog velikog poboljšanja, uglavnom od pouzdanih procesa plaćanja.
Sljedeći korak razmjene bit će digitalizacija narudžbi.

Neke od prednosti korištenja EDI usluga :

  • Automatizirani procesi fakturiranja
  • Brža obrada računa
  • Jedinstveno sučelje za sve poslovne partnere
  • Smanjenje količine papira i rasterećenje rada

Svi podaci o elektroničkim računima arhiviraju se u EDITEL-ovoj e-Arhivi. To osigurava nesmetanu obradu svih faktura. EDI poruke se mogu vizualizirati u ljudsko čitljivom formatu s vizualizacijom u realnom vremenu (On The Fly Visualisation). U slučaju porezne kontrole, podatke je moguće dohvatiti, pregledati i preuzeti putem korisničkog sučelja. Sigurnosni standardi društva EDITEL jamče da ovo rješenje za digitalno arhiviranje zadovoljava kriterije revizija (pravna usklađenost u skladu s Direktivom EU-a 2010/45/EU, što potvrđuje i revizorska tvrtka EY).

O Pivovari Medvedgrad

Pivovara Medvegrad LogoObitelj koja vodi Medvedgrad već je 1994. godine imala četiri sina pa se pivovara prvotno trebala zvati Četiri dečka. Imena za prva piva bi se zvala Tref, Herc, Karo i Pik. Na kraju je pivovara ipak dobila ime prema staroj bavarskoj tradiciji po kojoj su se pivovare nazivale po najbližoj srednjovjekovnoj utvrdi, a to je u Zagrebu Medvedgrad na Medvednici.

Dečki su danas druga generacija obitelji koja ponosno nastavlja voditi pivovaru. Specijalizirali su se za bavarske i češke lagere. Lageri koje kuhaju su rezultat dugogodišnje suradnje s Češkim institutom za pivo, a njihovi pivari su učili od njihovih najboljih majstora pivara. 2019. godine ostvaren je njihov san kada su otvorili novu, veliku i modernu pivovaru. Pivovara je opremljena vrhunskim laboratorijem za kontrolu kvalitete piva. U stalnoj ponudi piva koja kuhaju cijele godine su: Zlatni medvjed, Grička vještica, Crna kraljica, Dva klasa, Baltazar i Fakin IPA. Pivovara Medvedgrad ima svoje 4 pivnice na području Zagreba: Pivnica Medvedgrad Ilica, Pivnica Mali Medo, Pivnica Medvedgrad Samoborska i Fakin Craft Bar.

Symbolic image copyright Samir Cerić Kovačević and Boris Berc
Logo copyright Pivovara Medvedgrad

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.