+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI usluge za ISS Austrija

Digitalno upravljanje objektima

Nema više manualnog rada

Prije implementacije procesa elektroničkog fakturiranja, ISS je primao više od 3000 faktura mjesečno, poštom ili faksom. Svi ti računi morali su se provjeriti i obraditi ručno što je znalo dovesti  do raznih mogućnosti grešaka. Rezultat je bio veliki utrošak osoblja, vremena i rada. Stoga se tražilo rješenje za automatizaciju obrade računa i omogućavanje centraliziranog upravljanja procesima.

EDI fakture za ISS: neometan proces fakturiranja

Pokazalo se da je e-račun putem EDI-ja upravo ono rješenje koje je ISS-u bilo potrebno za besprijekornu automatizaciju procesa fakturiranja. Povezivanje s EDI platformom eXite® također osigurava da se elektronički računi među svim poslovnim partnerima razmjenjuju sigurno i na transparentan način putem jedne veze. To također omogućuje automatiziranu konverziju i obradu ulaznih računa. Nepodudarnosti se odmah otkrivaju i ispravljaju, čime se značajno povećava učinkovitost provjere računa.

„Uvođenje procesa elektroničkog fakturiranja učinilo je cijeli naš proces fakturiranja bržim, učinkovitijim i pouzdanijim. Računovodstvo sada štedi oko pola radnog tjedna. Stručnjaci EDITEL-a pružili su nam optimalnu podršku u implementaciji i povezivanju poslovnih partnera te omogućili besprijekornu implementaciju projekta.” – Harald Denk, IT direktor ISS-a

Prednosti e-Računa u ISS Austrija

  • Automatizirani procesi fakturiranja
  • Brža obrada računa
  • Jedno sučelje za sve poslovne partnere
  • Smanjen potencijal pogreške na minimum
  • Smanjenje troškova papira i ispisa
  • Neometana suradnja s dobavljačima

Gastro EDI treba individualna rješenja

Pod robnom markom “taste’njoy”, ISS Austrija od 2017. također nudi vrhunski catering za zaposlenike na 20 lokacija. Dobavljači za catering posao dolaze iz vrlo različitih sredina, stoga imaju različite osnovne IT zahtjeve. Za razmjenu podataka – u gastronomiji je najvažniji katalog artikala (PRICAT) – ISS je tražio zajedničko rješenje kako bi sa svim poslovnim partnerima mogli komunicirati na jednom jeziku. Kao prvi korak implementirano je EDI rješenje EDITEL-a koje je integrirano direktno u ERP sustav upravljanja robom. To omogućuje razmjenu podataka s poslovnim partnerima koji već imaju postojeću EDI vezu.

Portal za dobavljače omogućuje “EDI za sve”

Za sve one dobavljače kojima integrirano EDI rješenje nije opcija iz tehničkih ili financijskih razloga, postavljen je web portal za dobavljače. To znači da se svaki pojedini poslovni partner – neovisno o tome jesu li spremni za EDI ili ne – može uključiti u digitalne poslovne procese na jednostavan i ekonomičan proces. Jedini uvjet je pristup internetu. Kao rezultat toga, ISS sada može razmjenjivati narudžbe (ORDERS), otpremnice (DESADV) i kataloge artikala (PRICAT) sa svim dobavljačima u digitalnom formatu.

“Naši procesi teku mnogo brže jer smo eliminirali sve papirnate zadatke i naposljetku sav ručni unos. Pronašli smo visoko funkcionalno rješenje koje naši dobavljači rado prihvaćaju, što najviše možemo zahvaliti dobroj suradnji s EDITEL-om.“
– Harald Denk, IT direktor ISS-a

O ISS Austrija

ISS Austrija je tržišni lider za facility usluge. S otprilike 7.000 zaposlenika, tvrtka nudi sveobuhvatan portfelj usluga za uredske i industrijske zgrade, kao i zračne luke i zdravstvene ustanove u područjima: čišćenja (higijenska rješenja), tehnike (građevinski servisi), prehrane (catering za zaposlenike), sigurnosti ( sigurnosna rješenja) i usluge podrške (recepcija i interna podrška), radno mjesto (dizajn radnog mjesta) i IFS (integrirane usluge objekta). U 2021. ISS Austrija ostvario je otprilike 280 milijuna eura prodaje na ukupno 13 lokacija.

Logo copyright ISS Facility Services

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.