+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDI komunikacija u Kotányi-u

EDI komunikacija u Kotányi-u

Izazov

Kotányi je rano započeo pripremu terena za međunarodno tržište, što je pridonijelo složenosti lanca nabave. Danas tvrtka dnevno radi otprilike 3.000 do 5.000 narudžbi koje se moraju obraditi u roku od 24 sata. Ključni čimbenik uspjeha je brza i nesmetana EDI razmjena poslovnih podataka u Kotányi-u.

Austrijski pionir EDI-ja

Kako je Kotányi brzo rastao i postajao sve više međunarodni, tvrtka je ubrzo uvidjela potrebu automatizacije nabave robnih procesa i konačno korištenja elektroničke razmjene podataka (EDI). Bili su jedan od prvih korisnika EDI-ja u Austriji, a danas tvrtka obradi otprilike 250 000 EDI procesa godišnje putem EDITEL-ove platforme eXite.

Među mnogim prednostima je i to da narudžbe (ORDERS) primljene do 11 sati ujutro, su isporučive istog dana – čak i ako su to narudžbe s više od 150 artikala. Kada je riječ o korištenju elektroničke razmjene podataka u izvozu (koji čini 71 posto Kotányijevog poslovanja), tvrtka je i u ovome EDI pionir. S ukupno osam zemalja (osim Austrije, to su Njemačka, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovenija i Slovačka), u Kotányi-u, cjelokupna elektronička obrada narudžbi odvija se putem usluge EDITEL-a. Uz uobičajene EDI procese, Kotányi periodično surađuje s EDITEL-ovom uslugom korisničke podrške kako bi zadovoljio specifične zahtjeve klijenata ili zahtjeve specifične za pojedinu zemlju. U nedavnoj prošlosti, oni su uključivali, na primjer, obradu računa (INVOIC) i plaćanja putem EDI-ja u Mađarskoj, e-potpis u Češkoj i uvođenja potvrde primitka (RECADV) za SPAR u Sloveniji.

Budući da EDI tako glatko radi putem eXite sustava, jedva ga primjećujemo u svakodnevnom radu. Ono što primjećujemo, je izvrsna usluga koju EDITEL pruža za rješavanje specifičnih izazova. Martin Lorenz, voditelj IT-a u Kotányi-u

Sofisticirana podrška djelatnicima terenske službe

Kad su u pitanju zaposlenici tvrtke, Kotányi je također vrlo inovativan u području EDI-ja. Jedan od primjera je buyIT, online portal za narudžbe koji Kotányi koristi za svoje zaposlenike na terenu. Omogućuje im online zapisivanje narudžbi dok su još kod klijenta ili ubrzo nakon toga putem računala ili tableta. Martin Lorenz zna sve o mnogim prednostima buyIT-a: „To nam omogućuje da u svakom trenutku imamo pregled najnovijih narudžbi, što pomaže našim zaposlenicima na terenu pružiti najbolju uslugu našim klijentima“.

Prednosti zahvaljujući EDI-ju

  • Obrada 250 000 EDI poruka godišnje
  • Narudžbe su isporučive u roku od 24 sata od narudžbe
  • EDI u izvozu: obrada narudžbi za ukupno osam zemalja
  • Stalna podrška EDITEL-a za specifične zahtjeve klijenata
  • Za djelatnike na terenu, jednostavna, lokacijski i vremenski neovisna izrada narudžbi putem online buyIT portala

Ukratko o Kotányi-u

Osnovan 1881.godine u mađarskom gradu Szegedu, Kotányi je jedno od najuspješnijih austrijskih obiteljskih poduzeća. Osim što je u Austriji tržišni lider, ova tvrtka specijalizirana za začine, također se svrstala među najbolje brendove na tržištu u 20 zemalja središnje i istočne Europe. Nakon što je povećao prodaju za 5 posto, i 2018. dosegao iznos od 165 milijuna eura, Kotányi nastavlja rasti. Sa sjedištem u Wolkersdorfu u Donjoj Austriji, tvrtka ima oko 570 zaposlenih.

Logo copyright Kotányi

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.