+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

Studenac – validacija računa

 

Modernizacija i optimizacija poslovanja u Studencu

Modernizacija i optimizacija poslovanja u Studencu

Studenac je danas jedan od vodećih maloprodajnih lanaca na jadranskoj obali i među vodećima na nacionalnoj razini, s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj.

Neprestano radi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti i ponude, te zbog sve većeg rasta poslovanja, krenuo je s uvođenjem EDI razmjene.

Razmjenom EDI poruka lakše je upravljati asortimanom robe ili mjestom isporuke s pojedinim poslovnim partnerom.

Validacija računa

Kao odgovor na sve veći napor manualnoj obradi računa, a posljedično uzrokovan rastom i novim akvizicijama Studenca, pokrenuta je validacija računa. EDITEL Adria je nakon uspješnih takvih projekata kod Kauflanda i SPAR-a, odradila to i za Studenac, te validaciju prilagodila njihovim potrebama.

Benefit automatske validacije računa, između ostalog, je taj što se smanjuje pritisak na zaposlenike. Time se otvara mogućnost planiranja uvođenja ostalih poruka u SCM, kao što su narudžba, otpremnica, itd.

Također, štedi se i vrijeme za uvođenje novih dobavljača u EDI razmjenu, a koji su do sada bili na klasičnom postupku slanja narudžbi (mail, telefon i sl.) i unošenja računa (manualni unos).

Tim postupkom postiže se veća efikasnost, smanjuju greške te pojednostavljuju i ubrzavaju procesi.

Automatskom validacijom na strani Studenca, dobavljač u realnom vremenu dobije informaciju o eventualnoj tehničkoj neispravnosti računa, s opisom greške.

Na taj način smanjuje se vrijeme za korekciju računa. Samim time prije će i dospjeti na naplatu, što je velika prednost za dobavljača.

Ukratko o Studenac marketu

StudenacTrgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. 2018. godine počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Narednih godina preuzeo je i Istarske supermarkete, zadarski Sonik, biogradski lanac Bure Trgovina, te dubrovački lanac Pemo. Važan poslovni iskorak čini otvaranjem i prvih prodavaonica u Zagrebu. Studenac trenutačno zapošljava više od 4000 djelatnika, ima gotovo 750 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima na nacionalnoj razini, s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj.

Symbolic image copyright iStockphoto, credit photo kzenon
Logo copyright Studenac

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.