+ 385 (0) 1 379 42 96
TEHNIČKA PODRŠKA +385 (0) 1 646 35 91
EDI-SAVJETOVANJE  +385 (0) 91 396 2901

EDITEL Adria na konferenciji Smart industry

Smart Industry konferencija 2021

Konferencija Smart industry  održana je 5. listopada 2021. u hotelu Hilton Garden Inn u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Smart Industry ima svrhu ubrzati i olakšati digitalnu transformaciju tvrtki i ojačati konkurentnost različitih gospodarskih grana. Europska industrija, u koju se ubraja i Hrvatska, globalni je predvodnik u mnogim sektorima. Zaslužna je za 20% ukupne dodane vrijednosti EU i zapošljava 30 milijuna ljudi.  Preduvjet za postizanje „pametnoga“ u već digitaliziranom društvu je ubrzanje digitalne transformacije i postizanje otvorene suradnje vlade, gospodarstva i akademske zajednice.

Kroz primjere dobre prakse razgovaralo se o stupnju digitalizacije hrvatskog gospodarstva, primjeni novih tehnologija i procesa koji pozitivno utječu na naše društvo i ekonomiju. Kao najutjecajniji poslovni medij u Hrvatskoj, Poslovni dnevnik kroz ovaj je projekt i konferenciju predstavio nacionalne strategije i inicijative za uspostavu i izgradnju pametnih industrija. Istovremeno je podržao domaće tvrtke i institucije, kao i lokalne i regionalne samouprave koje su aktivno krenule u osvještavanje stručne i šire javnosti o nužnosti promišljanja i provođenja Smart Industry modela.

Božidar Bajsič (direktor operacija Editel Adria) sudjelovao je u drugom panelu konferencije gdje se govorilo o važnosti edukacije za implementaciju novih tehnologija.

Polazna misao drugog panela bila je da bez edukacije nema implementacije. Korisnicima naprednih tehnologija važno je omogućiti edukaciju. Potrebna je čak i puno prije nego što ih pritisnu regulatorni okviri. U procesu edukacije važno je shvatiti benefite. Oni su bez daljnjega veliki i omogućuju kontrolu koja bez primjene modernih tehnologija nije toliko izražena.

Trebalo bi ponajprije promijeniti način razmišljanja. Moguće je zauzeti pristup iz kojeg će menadžeri lakše razumjeti što mogu dobiti, a opet naći način za optimizaciju troškova. To je nerijetko i jedan od glavnih ciljeva kada se odlučuje o primjeni novih tehnologija.

“Veliki trgovci to naprave tako da se 95 posto računa automatski likvidira kod njih”, komentirao je direktor operacija Editela Božidar Bajsič.

Također, u sklopu konferencije održao se i Meet the buyers forum. Personalizirani sastanci izravno s ponuđačima rješenja na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija. Ovim konceptom ponuđena je prilika da na unaprijed dogovorenom sastanku sudionici razgovaraju izravno s tvrtkama.

Više o samom panelu možete saznati na linku

 

 

Symbolic image copyright Poslovni dnevnik

Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.